Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 66): Κι άλλο μνημείο στην Πλατεία Ελευθερίας στην Πάτρα

Αποκλειστικό (Νο 66): Κι άλλο μνημείο στ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Κάθε χρόνο θα προστίθεται από ένα άγαλμα

Ευμενή σχόλια προκαλεί στους περαστικούς η εικόνα της πλατείας Ελευθερίας, που θυμίζουμε έχει γεμίσει από αγάλματα και γλυπτά.

Εκτός των δύο αγαλμάτων, του μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης και του καπετάν Νικήτα (Νίκου Πολυκράτη), έχουμε το μνημείο των πεσόντων στο μπλόκο των Προσφυγικών, στην Κατοχή και τέλος το μνημείο για να τιμηθεί η μνήμη του Κώστα Βουρδέρη («Καρατζάς»).

Η εξέλιξη αυτή σχολιάζεται ευμενώς πανελλαδικά αφού δεν υπάρχει άλλη πλατεία στην Ελλάδα που να έχει τέσσερα μνημεία. Και αυτό έχει καταστήσει τη γραφική αυτή πλατεία σε πόλο έλξης τουριστών από όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα όπως μας έλεγε ο γενικός γραμματέας του Σύλλογου Τουριστικών Πρακτόρων Πάτρας «Δεν πατάει ψυχή», Σωτήρης Αταξίδευτος, «έχουμε μεγάλη ζήτηση από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς χιλιάδες είναι αυτοί που θέλουν να έρθουν στην Πάτρα και να θαυμάσουν την πλατεία με τ’ αγάλματα».

Το Thebest είναι σε θέση να γνωρίζει πως ήδη έχουν ναυλωθεί πτήσεις τσάρτερ στον Αραξο από ομογενείς και όχι μόνο, του εξωτερικού.

Η είδηση όμως είναι αλλού: Η πλατεία θα μπει στην επόμενη έκδοση του ρεκόρ Γκίνες! Κλιμάκιο του σπουδαίου αυτού βιβλίου με όλα τα παγκόσμια ρεκόρ, επισκέφτηκαν την Πάτρα και επιβεβαίωσαν πως η πλατεία έχει τέσσερα μνημεία! Ετσι στα Ρεκόρ Γκίνες 2018, η Πάτρα θα έχει την τιμητική της.

Ο Δήμος Πατρέων υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την είδηση και μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Πολυγλύπτης αποκάλυψε με δηλώσεις του κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό! Η πλατεία Ελευθερίας θα αποκτάει κάθε χρόνο ένα νέο άγαλμα, ώστε να είναι παρούσα σε κάθε έκδοση του Ρεκόρ Γκίνες από εδώ και πέρα. Ετσι τους επόμενους μήνες θα τοποθετηθεί στην πλατεία ένα επιβλητικό γλυπτό του Νίκου Ζαχαριάδη! Ο αδριάντας του έχει ετοιμαστεί, ενώ για την αποφυγή αντιδράσεων, θα υπάρχει εναλλαγή, με προτομές επισκόπων της Πάτρας. «Δεν είμαστε φανατικοί, όλοι χωράνε στην πλατεία Ελευθερίας» δήλωσε με νόημα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Μάλιστα μας αποκάλυψε πως μετά τον Ζαχαριάδη, θα τοποθετηθεί ο αδριάντας του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Παπανδρέου (κι ας μην ήταν παπάς), του Αθανάσιου Διάκου (μετά της σούβλας), μιας παπαδιάς, του Μπελογιάννη, του γαρύφαλλου του Μπελογιάννη, του Μάρκου Βαφειάδη, του Αρη Βελουχιώτη, ενώ σε περίοπτη θέση θα τοποθετηθεί και το άγαλμα που είδε και θυμήθηκε τον Πουλόπουλο.

«Εάν χρειαστεί θα επεκτείνουμε την πλατεία για να χωράνε όλα τα αγάλματα που σκοπεύουμε να φτιάξουμε» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Πολυγλύπτης.

Στη φωτογραφία ένα από τα αγάλματα που μόλις τοποθετήθηκε στην πλατεία.

 

Δείτε περισσότερες trollιές:

Αποκλειστικό (Νο 65): Η Τουρκία αλλάζει το όνομά της σε "Βυζαντινή Αυτοκρατορία"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα