Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Γιατί δεν σας άκουσα κ.Τσίπρα

Γιατί δεν σας άκουσα κ.Τσίπρα

Της Ευαγγελίας Σιδέρη

Εχτές το απόγευμα μετά τις 5.00 και έως τουλάχιστον τις 11.30 αργά το βράδυ, η Πάτρα είχε αποκοπεί στα δύο.Η μετακίνηση προς τις νότιες περιοχές, Παραλία και Βραχναίικα, αποτελούσε ένα άθλο που απαιτούσε γερά νεύρα, μεγάλη υπομονή-επιμονή και ικανότητες πλοήγησης ανώτερες από GPS, αφού όλες οι κάθετες προσβάσεις προς την ακτή Δυμαίων ήταν κλειστές από πολύ νωρίς, ακόμη και σε πολύ μεγάλη απόσταση από το νέο λιμάνι και το Royal, χώρο που θα μιλούσε ο πρωθυπουργός τουλάχιστον 3 ώρες αργότερα.

Η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης από τις νότιες περιοχές, Παραλία και Βραχναίικα, ήταν μία τεράστια ταλαιπωρία, με εκτροπή όλων των οχημάτων -μεγάλων και μικρών- μέσω στενών δρόμων από την περιοχή των Ιτεών, από την μικρή γέφυρα του Γλαύκου προς τα Ζαρουχλέϊκα και στη συνέχεια μέσω των στενών δρόμων της περιοχής, με απίστευτο μποτιλιάρισμα.

Φυσικά δεν λειτουργούσαν τα αστικά λεωφορεία στην ευρύτερη αυτή περιοχή,  το αστικό ΚΤΕΛ δήλωνε αδυναμία λόγω των κλειστών δρόμων.

Είχα την ατυχία να ζήσω αυτή την εμπειρία εχτές, επιστρέφοντας νωρίς το απόγευμα από την δουλεία μου, από το κέντρο της πόλης προς τις νότιες συνοικίες, καθώς και το βράδυ, προσπαθώντας να μαζέψω την ανήλικη κόρη μου από το κέντρο, στο οποίο είχε «αποκλειστεί» μαζί με άλλους συμμαθητές της μετά το τέλος του φροντιστηρίου, χωρίς να έχει δυνατότητα να επιστρέψει στο σπίτι, λόγω μη κίνησης των λεωφορείων στους αποκλεισμένους από την αστυνομία δρόμους.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η πολύ μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στην πόλη, καθώς και το μεγάλο εύρος της περιοχής που είχε «αποκλειστεί». Υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί και μάτ παντού, από τις Ιτιές (!) έως και σε κάθε πρόσβαση που οδηγούσε στην παραλιακή οδό.

Επιπλέον, τις δύο τελευταίες ημέρες είχαν «εξαφανιστεί» από τη μάντρα του νέου λιμανιού, καθώς και από όλη την παραλιακή οδό, οι πάμπολλοι μετανάστες  που βρίσκονται μόνιμα εκεί,  προσπαθώντας να μπουν στο λιμάνι.

Οι νεώτεροι αλλά και οι μεγαλύτεροι άνθρωποι στην περιοχή δεν θυμόμαστε παρόμοια  κινητοποίηση των αρχών. «Μα τι γίνεται;» άκουσα κάποιον να λέει «Ποιός έχει έρθει, ο Τράμπ;;».

Λόγω αυτών των συνθηκών, δεν μπόρεσα να σας ακούσω -απευθείας από την ΕΤ- κ. Τσίπρα.  Δεν μπόρεσα δυστυχώς να ακούσω τι καλό υποσχεθήκατε για την πόλη μου.  Έπρεπε βλέπετε, να καταφέρω να γυρίσω στο σπίτι από την δουλειά μου, έπρεπε να φροντίσω να γυρίσει στο σπίτι και η κόρη μου, για να μπορέσει να κάνει και την δική της δουλειά. Δυστυχώς η επίσκεψή σας δυσκόλεψε πολύ την απλή καθημερινότητά μας.

Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιος ο λόγος να έρθετε εδώ, με όλο σας το υπουργικό συμβούλιο, για μια ομιλία για λίγους ακροατές, με όλο το νότιο παραλιακό τμήμα της πόλης αποκλεισμένο.  Αναρωτιέμαι γιατί έπρεπε να γίνει η ομιλία σας εδώ και έτσι, αφού δεν δώσατε καμία δυνατότητα σε διαμαρτυρόμενους πολίτες ούτε να πλησιάσουν στην περιοχή και να σας κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους.  Ίσως τελικά να ήταν καλύτερα να είχαν ανεβεί στην Αθήνα για να σας ακούσουν εκεί, όσοι το επιθυμούσαν.

Έτσι,  ούτε θα ταλαιπωρούταν όλο το νότιο τμήμα της πόλης εχτές,  ούτε θα έπρεπε να ψάχνω να βρω απάντηση στο ερώτημα της ανήλικης κόρης μου «γιατί πρέπει να υπάρχει τέτοια κινητοποίηση, αστυνομία, αποκλεισμός δρόμων, κλπ, για να μιλήσει σε κλειστό χώρο στην πόλη μας ο κ.πρωθυπουργός;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις