Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πού βρίσκονται οι Ενώσεις Δικαστών;

Πού βρίσκονται οι Ενώσεις Δικαστών;

Του Θάνου Αμπατζή

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis οι εμπλεκόμενοι σε αυτό και όχι μόνο έχουν επιδοθεί σε μια χωρίς προηγούμενο λασπολογία σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης που χειρίζονται την υπόθεση. Ανεξάρτητα από το αν πιστεύει ή όχι κανείς τα όσα βγήκαν στο φως για το θέμα αυτό, εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι πρόκειται για ένα σκάνδαλο με παγκόσμιες προεκτάσεις, αφού με αυτό ασχολήθηκαν ακόμα και οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ και ίσως σε αυτές να οφείλεται η αποκάλυψή του.

Η εμπιστοσύνη στον θεσμό της Δικαιοσύνης και στους λειτουργούς της δεν μπορεί να είναι a la cart, δηλαδή να τους εμπιστευόμαστε όταν μας ικανοποιούν πολιτικά οι αποφάσεις της και να τους κατηγορούμε όταν αυτές επίσης πολιτικά δεν μας συμφέρουν.

Σε όποια πλευρά και αν σταθεί κανείς αυτές τις μέρες σχετικά με το θέμα αυτό (αφού είναι γεγονός ότι τα ΜΜΕ κατάφεραν να μας χωρίσουν και πάλι σε δύο στρατόπεδα), θα πρέπει να θεωρεί απαράδεκτα αυτά που ακούγονται. Δηλαδή ότι η Δικαιοσύνη συνωμότησε με την Κυβέρνηση για να πλήξει τους πολιτικούς που φέρονται ότι χρηματίστηκαν και κατ’ επέκταση τους πολιτικούς χώρους στους οποίους αυτοί ανήκουν.

Γεωργιάδης, Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος και πολλοί ακόμα μίλησαν με περιφρόνηση και απέχθεια για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Πέρασαν ήδη τρεις μέρες από αυτή την πρωτοφανή επίθεση στο Σώμα των Δικαστών  (γιατί η κυρία Τουλουπάκη ανήκει σε αυτό το Σώμα) και καμιά από τις λαλίστατες Ενώσεις  των Δικαστών δεν βγήκε να αρθρώσει έστω μια λέξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους και υπεράσπισής τους, που κατηγορούνται, όπως άλλωστε έχουν θεσμική υποχρέωση.

Ανοίγοντας το site της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η τελευταία ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί είναι για την προγραμματιζόμενη εκδρομή των μελών της στην Πορτογαλία. Είναι νωπές ακόμα στη μνήμη όλων μας οι σκληρές ανακοινώσεις των δικαστικών Ενώσεων όταν κυβερνητικά στελέχη τόλμησαν να σχολιάσουν αρνητικά αποφάσεις του Προέδρου του ΣτΕ, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις που η Δικαιοσύνη φέρεται να βάλλεται από την πλευρά της εκτελεστικής εξουσίας.

Δυστυχώς και εδώ δυο μέτρα και δύο σταθμά για τους συνδικαλιστές Δικαστές. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι να εκφράσει τη λύπη του και να ελπίζει ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα πράξουν το καθήκον τους, παραμερίζοντας έστω και από λόγους σκοπιμότητας, τις γνωστές σε κάθε περίπτωση πολιτικές συμπάθειές τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις