Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ" Ο ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡ...

Μετά το "Fuente" έρχεται ως Καζαντζάκης στις αρχές Μαρτίου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας συνεργάστηκε τη φετινή χειμερινή περίοδο με τον εκλεκτό πρωταγωνιστή Τάκη Χρυσικάκο, ο οποίος πρωταγωνίστησε ερμηνεύοντας έναν αδίστακτο και σκληρό διοικητή του 15ου αιώνα, τον Φερνάν Γκόμεθ ντε Γκουθμάν, στο κλασικό Ισπανικό έργο του Λόπε Ντε Βέγκα «Fuente Ovejuna, Η Πηγή των αμνών» που ανέβηκε με επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, από τα τέλη Νοεμβρίου 2017 έως και τις 28 Ιανουαρίου 2018.

Ο 65χρονος ηθοποιός που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την ερμηνεία του στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο Σταύρος Τσακίρης που διατελεί και νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, να ξαναέρθει αρχές Μαρτίου στην Πάτρα στο πλαίσιο των μετακλήσεων του ΔΗΠΕΘΕ για να παρουσιάσει στη σκηνή του «Απόλλωνα», την παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη που αυτές τις μέρες έως και την Παρασκευή 16/2/2018 παρουσιάζεται στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» στη Θεσσαλονίκη, στις 21.00.

Η σκηνοθεσία είναι επίσης του Τάκη Χρυσικάκου.

Με τον Τάκη Χρυσικάκο και τη Γεωργία Νταγάκη

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, μετά την ενθουσιώδη αποδοχή και τις sold out παραστάσεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε πόλεις της Ευρώπης, το εξαιρετικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο» (το 2017 συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου Κρητικού λογοτέχνη) σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς για 7 μόνο παραστάσεις ενώ στη συνέχεια θα έρθει και στην Πάτρα, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου Α’.

Η «Αναφορά στον Γκρέκο», είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του.

Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.

Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπότακτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του καθώς και η Γεωργία Νταγάκη, που με την λύρα και το τραγούδι συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του συγγραφέα, όπως τον Καπετάν Μιχάλη, τον θρυλικό Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Συμμετέχει και ο εξαίρετος μουσικός Κωστής Πυρένης παίζοντας κλασική κιθάρα.

*Περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς μέρες και ώρες των παραστάσεων στην Πάτρα αναμένονται με δελτίο Τύπου από το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας τις επόμενες μέρες.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture