Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Εγώ ζωντανός δεν φεύγω από τον τόπο και το σπίτι μου"-Η απάντηση στην ΟΙΚΙΠΑ ενός υπερήλικα κατοίκου των Σαμαραιίκων Στροφυλιάς

"Εγώ ζωντανός δεν φεύγω από τον τόπ...

Η επιστολή του στις καταγγελίες της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας

Τη δική του απάντηση στα όσα κατήγγειλε προ ημερών η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σχετικά με την καταπάτηση εκτάσεων στη Στροφυλιά και  τη νομιμοποίηση γεωργικών δραστηριότητες μέσα σε εθνικά πάρκα, εφόσον «αυτές προϋπήρχαν της υπαγωγής της έκτασης στο ειδικό καθεστώς προστασίας» βάση του άρθρου 18 του  νόμου για τους φορείς διαχείρισης δίνει ένας υπερήλικας κάτοικος των Σαμαραϊκων.

Επιστολή της ΟΙΚΙΠΑ στον Πρωθυπουργό: «Σώστε τη ... - The Best News

Με έντονο συναισθηματικό τόνο και εμφανή οργή ο κύριος Μιχάλης Σάμαρης αναφέρει απαντώντας στην ΟΙΚΙΠΑ:

Είμαι ο Μιχάλης Σάμαρης , 100 χρονών,  κατάκοιτος με το ένα πόδι στον τάφο, αλλά  κρατάνε ακόμη  το μυαλό μου και το θυμητικό μου.

Μου είπανε ότι ο Τσίπρας θα φέρει νόμο να εξαγοράσω το χωράφι που έχω από τον πατέρα μου στα Σαμαραίικα.   Άκου λέει,  να πληρώσω το δικό μου χωράφι.

Εγώ που είμαι 100 χρόνια μέσα και δεν  έχω ούτε ένα πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, για την ακρίβεια το δασαρχείο βρήκε ένα πρωτόκολλο 270 τετραγωνικά από μια τούφα αλυγαριές που είχα κόψει εδώ κα πάνω από σαράντα χρόνια,  που το εγκατέλειψα και τώρα είναι δάσος.

Εμένα που οι δασικοί χάρτες  βρήκανε όλο το χωράφι μου καθαρό και το 45 και τώρα . Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το κηρύξανε αναδασωτέο. Μου είπανε ότι ανακαλύψανε κάτι πυρκαγιές  το 1911 και το 1927 για τις οποίες γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν είχαν καμία σχέση με το χωράφι μου.  Το 1960 οι καλογέροι  όταν χάσανε τα προσωρινά μέτρα για να μας διώξουνε  μας έβαλαν για σύνορα με το δάσος   τσιμεντένια ορόσημα κλείνοντας μέσα 745 στρέμματα Σαμαραίικα χωράφια. Να έλθουν να μετρήσουν αν έχω βγει μια σπιθαμή έξω. Την γη μου την έχω χρυσοπληρώσει  από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου στα δικαστήρια με τους καλογέρους που ήθελαν να με διώξουν ή να τους πληρώνω με το ζόρι  φόρο καλογερικό. Ο Παππούλης μου πριν τους καλογέρους  είχε  ντουφεκιστεί με τους επιστάτες και τους κουμπουροφόρους του Βασιλιά που ήθελε και αυτός  να μας διώξει και μου λέτε να τα ξαναπληρώσω τώρα. Αυτό είναι το ευχαριστώ   για τα μερόνυχτα που ξαγρύπνησα και λαυροκάηκα στα μέτωπα της φωτιάς και  με είχατε τζάμπα δασοφύλακα και πυροφύλακα σε όλη τη ζωή μου.

Το χειρότερο από όλα το είδα στην τηλεόραση με κάτι οικολόγους  που  λένε να  εξαφανιστώ εντελώς από προσώπου γης,  να εγκαταλείψω  τον τόπο και το τσαντίρι  που   γεννήθηκα ,  μεγάλωσα , έκανα παιδιά και γέρασα για  να πάω που.  Ούτε κακούργος να ήμουνα, καταπατητή και εγκληματία με ανεβάζουνε καταπατητή και εγκληματία με κατεβάζουνε.  Με  τόση λύσσα και κακία  δεν μας είχαν συμπεριφερθεί ούτε οι καλογέροι ούτε οι    παλληκαράδες του Βασιλιά.  Μου λένε να φύγω και να  γκρεμίσω το σπίτι μου εμένα ,   που  έφυγα από αυτό μόνο μια φορά, την περίοδο της κατοχής που με έδιωξαν οι γερμανοί και ναρκοθέτησαν την περιοχή.  Σαν να  βλέπω τώρα  δύο παλληκάρια  κομμάτια από νάρκες να τα μαζεύει   μερίδες στην μπροστοποδιά της  η  μάννα τους η Ζαχαριού.  Όλοι μου λένε ότι αυτή η ράτσα  των οικολόγων έχει μεγάλο μέσον σε όλες τις κυβερνήσεις και τους περνάει. Όταν  σκέφτομαι το μίσος που έχουν στους ξωμάχους  που φάγαμε τη ζωή μας  στο δάσος παρέα με τσακάλια και αλπούδες,  λέω   Θεούλη μου,  με πέταξες που με πέταξες  στο λόγγο  ,  δεν με έκανες καλύτερα  ασβό να γλυτώσω.  Πάντως εγώ ζωντανός  δεν φεύγω δεύτερη φορά από τον τόπο και το σπίτι μου, τι στο διάλο  γερμανική κατοχή έχουμε ,  έχω δώσει εντολή από εκεί να με βγάλουνε…..

Την  ευθύνη για   το πλάνισμά  στην απομαγνητοφώνηση στα  σημεία  που η οργή  η αγανάκτηση και το παράπονο εκφραζόταν  με   σκληρές φράσεις και οξείς χαρακτηρισμούς,  αναλαμβάνει ο γιός του Ν. Σάμαρης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις