Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μίμης Ανδρουλάκης από Πάτρα: Ο Μίκης ήθελε να φωνάξει ότι υπάρχει

Μίμης Ανδρουλάκης από Πάτρα: Ο Μίκης ήθε...

Όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου στο King George

Στην Πάτρα βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου ο Μίμης Ανδρουλάκης προκειμένου να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη» με τίτλο «Σαλός θεού- Ο Μυστικός Μίκης». Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η παρουσίαση, την οποία ανέλαβε το βιβλιοπωλείο Discover, έγινε στο King George Hall της πλατείας Γεωργίου. Ο συγγραφέας έφτασε από νωρίς στον χώρο και είχε το χρόνο να συζητήσει με το κοινό του πριν την έναρξη της παρουσίασης.

Οι απίστευτες αναμνήσεις του Μίκη Θεοδωράκη από την Πάτρα - Ο "σνομπισμός" των Πατρινών, το γλέντι στα Ψηλαλώνια και οι ...ποιήτριες!- ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Ο Μίκης Θεοδωράκης απαίτησε να γράψω αυτό το βιβλίο για τη ζωή του» ανέφερε ο Μίμης Ανδρουλάκης ενώ εξομολογήθηκε πως όταν το παρέδωσε στον συνθέτη εκείνος δεν έκανε καμία παρέμβαση ή λογοκρισία.

Στο βιβλίο γίνεται ένα παιχνίδι μεταξύ πραγματικού και φανταστικού που όπως εξήγησε ο Mίμης Ανδρουλάκης δεnτον δυσκόλεψε καθόλου. Αυτό που τον δυσκόλεψe ήταν ίσως οι ερωτικές ιστορίες του συνθέτη που υπάρχουν στο βιβλίο.

"Εαν η σύζυγος του Μίκη, η Μυρτώ ήταν καλά και μπορούσε να καταλάβει όσα γράφονται μέσα στο βιβλίο, δε θα έγραφα για αυτές τις ιστορίες. Δεν είναι εύκολο να είσαι γυναίκα του Μίκη, παιδί του Μίκη, φίλος του Μίκη..." ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε ο συγγραφέας, το βιβλίο γράφτηκε μέσα σε δύο μήνες ύστερα από έρευνα του συγγραφέα και η οποία είτε ανέτρεψε πράγματα για τη ζωή του συνθέτη είτε έφερε στο φως άγνωστα στοιχεία.

"Σε αυτό το βιβλίο έχω καταγράψει όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς για να ερμηνεύσει τις κινήσεις και τη συμπεριφορά του Μίκη θεοδωράκη".

Ακολούθησε διάλογος με το κοινό και όταν ρωτήθηκε από το κοινό για τη συμμετοχή του Μίκη θεοδωράκη στο συλλαλητήριο ανέφερε ότι με αυτή του την κίνηση ο Μίκης Θεοδωράκης, λίγο πριν το θάνατο, ήθελε να φωνάξει ότι υπάρχει. Μάλιστα ανέφερε ότι ίσως έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης καθώς μέσα από το βιβλίο του θύμισε πράγματα για το οποία νιώθει ενοχές και που τον οδήγησαν στο να πάρει αυτή την απόφαση.

 

 

Για το βιβλίο μίλησαν ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολυφωνικής χορωδίας της Πάτρας, Σταύρος Σολωμός.

Μάλιστα τα μουσικά μέρη της παρουσίασης, επιμελήθηκε ο συνθέτης- κιθαρίστας Γιώργος Αθανασακόπουλος, με τμήμα του Ορχηστρικού τμήματος "VIBRATΟ’’ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, που ο ίδιος διευθύνει, ενώ μελωδίες του μεγάλου συνθέτη ερμήνευσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, στέλεχος του Οργανισμού''.

"Το τρένο φεύγει στις οχτώ" και "Όμορφη πόλη" ήταν τα τραγούδια που άνοιξαν και έκλεισαν τη βραδιά.

Ιδιαίτερα δυνατή στιγμή της βραδιάς ήταν αυτή όπου ακούστηκε απόσπασμα του βιβλίου από τον ηθοποιό Νίκο ΔερτιλήΟ επικήδειος που ανάγκασε ο Μίκης Θεοδωράκης να εκφωνήσει ο Μίμης Ανδρουλάκης σε ένα ταξίδι με προορισμό στην πάτρα «ζωντάνεψε» με τρόπο καθηλωτικό.

*Στο τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία στους αναγνώστες του.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις