Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προτάσεις του Κώστα Σπαρτινού στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας

Προτάσεις του Κώστα Σπαρτινού στην Ειδικ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

GFS

Προτάσεις του Κώστα Σπαρτινού στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, όπου συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εργασιών της για το επόμενο χρονικό διάστημα, συμφώνησε με τους βασικούς στόχους που προτάθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και επισήμανε την αναγκαιότητα της πρόσκλησης στην Επιτροπή περιφερειακών ερευνητικών κέντρων.

Εστίασε στον καθοριστικό ρόλο των ερευνητικών κέντρων της περιφέρειας για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής πρότεινε να προσκληθούν εκπρόσωποι από το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, το Επιστημονικό Πάρκο της Πάτρας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων και το «Πάτρας IQ».

Επίσης τόνισε ότι η ανάδειξη μέσα από την επιτροπή των τομέων έρευνας που άπτονται των θεμάτων του φαρμάκου, της ιχθυοκαλλιέργειας και της τεχνολογικής εξέλιξης σε τομείς όπως ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, νανοτεχνολογία, βιοτεχνολογία είναι θέματα αιχμής αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να αναδειχθεί και το σημαντικό έργο των ανθρωπιστικών, κλασικών και κοινωνικών επιστημών, έργο στο οποίο η χώρα μας έχει επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα, που δυστυχώς δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά.

Τέλος, ο Κώστας Σπαρτινός επισήμανε την αναγκαιότητα να προωθούνται τα πορίσματα της Επιτροπής αρμοδίως για ανάληψη νομοθετικών ή διοικητικών πρωτοβουλιών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις