Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 75): Μετά τη Γιαννούλα την Κουλουρού, πάει κι η Βασίλισσα!

Αποκλειστικό (Νο 75): Μετά τη Γιαννούλα ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Σφόδρα αντίδραση από τον Περισσό

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της δημοτικής παράταξης Πελετίδη με την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με αφορμή το Πατρινό Καρναβάλι και το «θεσμό» της Βασίλισσας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebst.gr, υπήρξε σωρεία επιστολών ανάμεσα στον Κώστα Πελετίδη και τον Δημήτρη Κουτσουμπά, που όμως όχι μόνο δεν γεφύρωσαν το χάσμα, αλλά οδήγησαν τις σχέσεις των δύο ανδρών και μέχρι πρόσφατα φίλων, στα άκρα.

Στο θέμα έχουν παρέμβει και τα 196 όργανα του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ανάμεσά τους δηλαδή, το Συνέδριο του Κόμματος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η Ολοεμέλεια του Κόμματος, η Κεντρική Επιτροπή, η Εκτελεστική Γραμματεία, η Πολιτική Γραμματεία, το Συντονιστικό Όργανο, το Πολιτικό Συμβούλιο και το Καθοδηγητικό Όργανο.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν για το έθιμο με τη «Γιαννούλα Κουλουρού». Από τον Περισσό συστάθηκε να πάψει το έθιμο, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, ώστε να πιστωθεί το κόμμα κάτι καλό στο καρναβάλι. Και όχι μόνο, στην ίδια επιστολή έγινε γνωστό πως είναι ευκαιρία να καταργηθεί ο θεσμός της βασίλισσας.

Στον Δήμο Πατρέων επικράτησε σκεπτικισμός καθώς ο θεσμός της βασίλισσας είναι δημοφιλής στο καρναβάλι και αντιπρότειναν να μην έχει η βασίλισσα στέμμα, αλλά κάτι πιο λαϊκό, ένα σφυροδρέπανο ίσως.

Η απάντηση από τα κεντρικά του κόμματος δεν άφηνε περιθώρια:

«Σύντροφε, σύμφωνα με τις εργασίες της 45ης πλατιάς Ολομέλειας του κόμματος, ο θεσμός της μοναρχίας στην Ελλάδα ποτέ δεν είχε ισχυρό έρεισμα μέσα στο λαό, πράγμα απολύτως φυσικό αφού ήταν ένας θεσμός ξενόφερτος. Επιπλέον είχε επιφέρει πλήθος δεινών και συμφορών στη χώρα και είχε καταντήσει πραγματική μάστιγα. Ο ελληνικός λαός είχε πολλούς λόγους να μην έχει καλή γνώμη για τη μοναρχία και τους εκπροσώπους της. Είχε νωπά στη μνήμη του ιστορικά γεγονότα συνδεδεμένα με το θεσμό, για τα οποία είχε πληρώσει βαρύ τίμημα. Η κληρονομική μοναρχία επιβλήθηκε στην Ελλάδα, λίγο μετά την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό (1832), από τις ισχυρές δυνάμεις της Ευρώπης, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως ο θεσμός της μοναρχίας υπήρξε ο στυλοβάτης της εξάρτησης, καθώς και των ξενικών επεμβάσεων που γνώρισε ο τόπος κατά καιρούς, πράγμα καθόλου αφύσικο, αφού επρόκειτο για έναν πολιτικό θεσμό που είχε ως αποστολή του να υπηρετήσει με κάθε τρόπο την ντόπια ολιγαρχία και τα συμφέροντα που αυτή επένδυε, τόσο στη χώρα όσο και διεθνώς, στις σχέσεις της με το ξένο κεφάλαιο».

 

Το κείμενο είναι troll. Δείτε κι άλλα:

Αποκλειστικό (Νο 74): Οι εναλλακτικές λύσεις για τους επιβάτες του νέου τρένου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα