Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η θεατρική ομάδα εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας ανεβάζει τον «Αυτόχειρα» του Νικολάι Έρντμαν

Πάτρα: Η θεατρική ομάδα εργαζομένων ΟΤΕ ...

Στις 22-25/2 και 1-4/3/2018

Μία νέα θεατρική παράσταση έχει ετοιμάσει η ομάδα του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας, και θ’ ανέβει τα τετραήμερα 22-25 Φεβρουαρίου 2018 και 1-4 Μαρτίου 2018 στην Πάτρα. Πρόκειται για τον «Αυτόχειρα» του Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Νικολάι Έρντμαν, μία πικρή κωμωδία, ένα έργο εντυπωσιακό, λαϊκό και απενοχοποιημένο που η δομή και η σύλληψή του θυμίζει ποίηση του Μαγιακόφσκι και την χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου.

Ο Έρντμαν ήταν όπως έχει γραφτεί, συνοδοιπόρος μιας εποχής που οδήγησε στην καλλιτεχνική έκρηξη των αρχών του 20ου αιώνα στην Ευρώπη, και έγραψε το 1928 την "Κωμωδία του Αυτόχειρα», η παρουσίαση της οποίας μάλιστα είχε απαγορευτεί από το Σταλινικό καθεστώς και ανέβηκε λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Έρντμαν για 1η φορά στη Ρωσία.

Ο Έρντμαν έζησε από το 1900 έως το 1970.

Ο Σεμιόν Σεμιόνοβιτς Ποντσεκάλνικοφ, κεντρικός ήρωας του έργου, βρίσκεται σε απόγνωση λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας του, ενώ ο περίγυρός του, λόγω μιας παρεξήγησης, πιστεύει ότι ο Σεμιόν έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Στη συνέχεια, από το σπίτι του Σεμιόν παρελαύνει ένας «στρατός» ατόμων που εκπροσωπώντας τη διανόηση, την εκκλησία, το εμπόριο, την τέχνη, αλλά και τον ιδιοτελή εαυτό τους, θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Σεμιόν να αυτοκτονήσει για λογαριασμό τους με σκοπό να εκμεταλλευτούν το θάνατο του «αυτόχειρα»!

Το έργο ανεβαίνει από την ομάδα εργαζομένων του Πολιτιστικού κέντρου ΟΤΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία του Ηλία Αναστασόπουλου, στο θεατράκι Αγορά. Θα παίζεται Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.30.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture