Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η ΟΙΚΙΠΑ προβάλει την ταινία "Το νησί με τα καλαμπόκια"

Πάτρα: Η ΟΙΚΙΠΑ προβάλει την ταινία &quo...

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας αρχίζει τον κύκλο προβολών της για το 2018 με μια ταινία σινεφίλ από τη Γεωργία, «Το νησί με τα καλαμπόκια» (Simindis kundzuli, 2014), την Τετάρτη 21/2 στις 7:30 μ.μ στο στέκι της Σαχτούρη 64.

Είναι μια ποιητική ταινία του George Ovashvili που κινείται σε δύο δίπολα: πόλεμος – ειρήνη και άνθρωπος – φύση. Ένας γέρος αγρότης, από την Αμπχαζία, φτάνει σε ένα μικρό νησί. Χτίζει μια καλύβα για τον ίδιο και την έφηβη εγγονή του, οργώνει τη γη και μαζί σπέρνουν καλαμπόκι. Καθώς η εγγονή του σταδιακά γίνεται γυναίκα, και το καλαμπόκι ωριμάζει, ο γέρος έρχεται αντιμέτωπος με τον αναπόφευκτο κύκλο της ζωής. Λιγοστός διάλογος και πανέμορφες εικόνες δοσμένες με ποίηση και λυρισμό. Ένα σχόλιο πάνω στον μάταιο αγώνα του ανθρώπου να κυριαρχήσει πάνω στη φύση και ταυτόχρονα μια αλληγορία για τον υπό εξαφάνιση πλανήτη μας. Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι.

Στο πλαίσιο προβολής της ταινίας, θα γίνει συζήτηση για τις ποικίλες παρεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση  αλλά και τις επιπτώσεις τους θετικές και αρνητικές.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture