Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τι είχαμε, τι χάσαμε και τι πρέπει να φέρουμε πίσω

Τι είχαμε, τι χάσαμε και τι πρέπει να φέρουμε πίσω

Του Στέλιου Ταταράκη

Οταν δημιουργηθήκαμε είχαμε μέσα μας γαλήνη, διότι το σώμα μας και το πνεύμα μας λειτουργούσαν αρμονικά μεταξύ τους, όμως κάτι άλλαξε στην διάρκεια της ζωής μας το οποίο χάλασε την γαλήνη αυτή.

Για να μπορέσουμε να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε πρέπει να διορθώσουμε και να δούμε τι πήγε λάθος ώστε να αλλάξουμε. Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη ζωή σε όλα τα επίπεδα.

Η αρμονία είναι το παν για να μπορέσουμε να ζήσουμε την ζωή που θέλουμε, μας προσφέρει ηρεμία, καθαρό μυαλό και σκέψη, ενέργεια, αυτοπεποίθηση κλπ., τα οποία είναι τα εφόδια για να φτάσουμε εκεί που έχουμε θέσει ως στόχο στη ζωή μας. Δυστυχώς είμαστε παμφάγα όντα, δεν αναφέρομαι στη μεγάλη ποσότητα φαγητού που θέλουμε να καταναλώσουμε, αλλά στο γεγονός πως θέλουμε συνεχώς να αποκτάμε καινούργια και διαφορετικά αντικείμενα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας οι οποίες είναι άπειρες. Το γεγονός αυτό μας ανάγκασε να βάλουμε την αρμονία της ζωής μας σε δεύτερη μοίρα.

Αρχίσαμε να βάζουμε σκουπίδια μέσα μας και λόγω αυτού η αρμονία που υπήρχε εξαφανίστηκε. Ξαφνικά δώσαμε τον ελεύθερο μας χρόνο για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε κι άλλα υλικά αγαθά, αρχίσαμε να πιέζουμε το πρόγραμμα μας, τον εαυτό μας, τη ζωή μας, ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε μερικά ακόμα. Κάνουμε τεράστιο κακό στο μυαλό μας τοποθετώντας σκέψεις αρνητικές οι οποίες μας δημιουργούν αχνός και πίεση. Έχουμε φτάσει σε σημείο στο οποία δεν έχουμε τίποτα εκτός από υλικά αγαθά, ακόμα και τώρα δεν σταματάμε να ζητάμε. Πρέπει να αναρωτηθούμε αν πραγματικά αυτή είναι η ζωή που θέλουμε.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε όλα αυτά, υπάρχει τρόπος να αρχίσουμε να κάνουμε τη ζωή που εμείς θέλουμε, για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να σταματήσουμε να σπαταλάμε χρόνο και ενέργεια σε άσκοπα θέματα όπως η απόκτηση περισσότερων υλικών αγαθών, και να τον αξιοποιούμε στο να σκεφτούμε ποιοι είμαστε και τι είναι αυτό που θέλουμε πραγματικά από τη ζωή μας.

Δεν προσέχουμε καθόλου το σώμα μας, νομίζοντας πως αυτό θα κάνει την δουλειά μόνο του. Αυτό είναι ένα λάθος, το σώμα για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά πρέπει να το βοηθήσουμε ώστε να μας δώσει όλη την δύναμη, την ενέργεια, την αυτοπεποίθηση που κρύβει μέσα του. Οταν αρχίζουμε να το θεωρούμε ως ένα κάδο για σκουπίδια τότε ή θα μας δώσει κακής ποιότητας ενέργεια ή και καθόλου, διότι θα έχει γεμίσει με κακή τροφή. Το σώμα, μας δείχνει με τον τρόπο του πως κάτι δεν πάει καλά, είτε με κόπωση, ηή αύξηση του βάρους. Μπορούμε να αλλάξουν από το κακό στο καλύτερο, αρκεί να το θέλουμε πραγματικά και να είμαστε διατεθειμένη να παλέψουμε για αυτή την αλλαγή.

Η ζωή που θέλουμε να κάνουμε από τη ζωή που κάνουμε είναι μια σκέψη μακριά, το μόνο που πρέπει να αλλάξουμε είναι η ποιότητα τροφής που βάζουμε στο μυαλό μας και στο σώμα μας, διότι είμαστε ότι τρώμε και κάνουμε ότι σκεφτόμαστε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις