Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus στο Αρχαιολ...

Την Κυριακή στις 4 Μαρτίου 2018

Το πρωί της Κυριακής στις 4 Μαρτίου 2018 οι μαθητές των φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ/18Plus με τους γονείς τους επισκέφθηκαν την έκθεση με τον τίτλο «Αχαΐα 1934-1944, δέκα χρόνια αγώνων και ελπίδων». Έκθεση Ντοκουμέντων (Αρχείο Βασίλη Κ. Λάζαρη), στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Οι μαθητές και οι γονείς τους είχαν τη δυνατότητα μέσα από την παρουσία πολλών κειμηλίων, κατά πρώτο λόγο εγγράφων και εντύπων από το αρχείο του ιστορικού Βασίλη Κων. Λάζαρη, να έρθουν σε επαφή με ένα άγνωστο κομμάτι της τοπικής ιστορίας μιας δύσκολης εποχής. Να ξεναγηθούν στους χώρους της έκθεσης η οποία σηματοδοτείται και από τις πρωτότυπες κατασκευές ανάρτησης των εκθεμάτων.

Οι μαθητές, μέσα από την πατίνα των εκθεμάτων, πραγματοποίησαν ένα ιστορικό ταξίδι πλουτίζοντας τις γνώσεις τους για τα πέτρινα εκείνα χρόνια της μεγάλης δεκαετίας 1934-1944.

Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus, που ήταν και ένας από τους χορηγούς του έντυπου καταλόγου της έκθεσης, ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους μαθητές για την επόμενη εκδήλωση με πυρήνα ιστορικό γιατί πιστεύουν ακράδαντα ότι η ιστορία θυμίζει, διδάσκει, εκπαιδεύει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά