Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη» - Κάλεσμα από το ΚΚΕ για την συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στην Πάτρα

«Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη» -...
Βγενόπουλος Φάνης

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια του κόμματος

Τραγούδια που εμψυχώνουν τους αγώνες, αλλά και τραγούδια που γεμίζουν τις πιο προσωπικές στιγμές, τραγούδια του Πατρινού μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι βρεθούν την Παρασκευή 23 Μάρτη, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα, στις 8 το βράδυ. Εκεί ο Θάνος Μικρούτσικος, μαζί με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη και Μίλτο Πασχαλίδη, θα δώσει μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ.

Θάνος Μικρούτσικος στο thebest.gr: «Στον αγώνα για την υγεία μου, δεν το βάζω κάτω»

Η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στη γενέτειρά του, εντάσσεται στον κύκλο των συναυλιών που αποφάσισε να δώσει ο μουσικοσυνθέτης, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής και δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η πρώτη συναυλία δόθηκε την περασμένη Κυριακή στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου στην Αθήνα, ενώ θα γίνει άλλη μία και στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 1η Απρίλη, στο «Παλαί Ντε Σπορ» στις 19.00.

Η είσοδος στη συναυλία της Πάτρας θα γίνει με προσκλήσεις που μπορεί να προμηθευτεί κάθε ενδιαφερόμενος από τα γραφεία των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ (στην Πάτρα τα κεντρικά γραφεία του κόμματος βρίσκονται στα Ταμπάχανα (12ου Συντάγματος 34) και από το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Εποχή» της Πάτρας (Κανακάρη 159).

Πριν από τη συναυλία θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του κόμματος, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κάλεσμα από το ΚΚΕ

Για την επικείμενη συναυλία δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της κομματικής οργάνωσης στην Πάτρα, από τον Ανδρέα Αντωνόπουλο μέλος της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ. Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, στην τοποθέτησή του, απεύθυνε κάλεσμα προς τα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν στη συναυλία και ακούσουν τον συντοπίτη μας Θάνο Μικρούτσικο.

Η τοποθέτηση του Ανδρέα Αντωνόπουλου στη συνέντευξη, έχει ως εξής:

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μας να γιορτάζουμε τη συμπλήρωση 100 χρόνων ασίγαστης πάλης του Κόμματός μας, για να γίνει η ανάγκη ιστορία, για την επαναστατική ανατροπή της καπιταλιστικής κοινωνίας, με την επαναστατική μουσική της “Καντάτας για τη Μακρόνησο” και της “Σπουδής για τον Μαγιακόφσκι”.

Αυτή η χαρά γίνεται μεγαλύτερη έχοντας δίπλα μας, μαζί μας, τον δημιουργό τους, τον Θάνο Μικρούτσικο που αφιερώνει τη συναυλία στην Πάτρα – καθώς και τις άλλες δύο, στην Αθήνα που έγινε με μεγάλη επιτυχία και αυτή που έπεται στη Θεσσαλονίκη- στα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Στη συναυλία που θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο “Δημήτριος Τόφαλος” την Παρασκευή 23 Μάρτη, στις 8 το βράδυ, καλούμε όλο το λαό, τον απλό κόσμο, που αναγνωρίζει τη μεγάλη συνεισφορά του Θάνου Μικρούτσικου στη διεύρυνση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας μας. Στην ανάπτυξη μιας αληθινά πρωτοπόρας – σε μορφή και περιεχόμενο – τέχνης. Στη συναυλία θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του Κόμματός μας.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, και ταυτόχρονα για 9η συνεχή χρονιά ο ελληνικός λαός ματώνει από την οικονομική καπιταλιστική κρίση.

Παράλληλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους συντελεστές της συναυλίας, τους σπουδαίους ερμηνευτές. Τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαϊδη, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τους υπόλοιπους μουσικούς και τους τεχνικούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι η είσοδος στη συναυλία γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Κομματικές Οργανώσεις και τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, καθώς και από το βιβλιοπωλείο της “Σύχρονης Εποχής”, Κανακάρη 159.

Η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου μας συντροφεύει πάνω από 43 χρόνια – το τελευταίο μισό δηλαδή ολόκληρης σχεδόν της ζωής του Κόμματός μας – εμπνέοντας, εμψυχώνοντας όσους αισθάνονται, κατανοούν τον κόσμο και αγωνίζονται να τον αλλάξουν. Στις απεργίες, στις πορείες, στις συγκεντρώσεις, στις αντιιμπεριαλιστικές συναυλίες και φυσικά στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Το “έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη” έγινε σύνθημα που ως τις μέρες μας, υποδηλώνει την αφοσίωση στην πάλη που θα επιβάλλει τον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, τη νίκη της εργατικής εξουσίας.

Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά, γιατί “η υπόθεση του προλεταριάτου, ο κομμουνισμός, είναι η πιο καθολικά ανθρώπινη, η βαθύτερη, η πιο πλατιά”. Κλείνοντας φέτος έναν αιώνα και μπαίνοντας στο νέο αιώνα της δράσης μας, είμαστε σίγουροι ότι “έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη”, ‘όπως λέει και ο ποιητής.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις