Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρεμιέρα την Πέμπτη στην Ελλάδα του φιλμ «Τα Μυστήρια της Σικελίας - Sicilian Ghost Story»

Πρεμιέρα την Πέμπτη στην Ελλάδα του φιλμ...

Σε διανομή της Danaos Films

Το φιλμ «Τα Μυστήρια της Σικελίας - Sicilian Ghost Story» που έχει βασιστεί σε αληθινή ιστορία, θα βγει στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Μαρτίου 2018.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της Danaos Films, «οι αδερφοί Γκριμ συναντούν τη Σικελική Μαφία».

Σκηνοθεσία & σενάριο: Fabio Grassadonia & Antonio Piazza.

Πρόκειται για μία συμπαραγωγή της Ιταλίας, της Γαλλία και της Ελβετίας.

Διάρκεια: 120 λεπτά.

Παίζουν οι: Julia Jedlikowska, Gaetano Fernandez, Corinne Musallari, Andrea Falzone.

Σύνοψη:

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’90, σε ένα απομονωμένο χωριό της Σικελίας. Μια μέρα ο 13χρονος Τζουζέπε εξαφανίζεται. Το χωριό δεν αντιδρά. Οι Αρχές εγκαταλείπουν τις προσπάθειες αναζήτησής του. Η Λούνα, η συμμαθήτριά του, που είναι δειλά ερωτευμένη μαζί του, αποφασίζει να σπάσει την σιωπή που καλύπτει την εξαφάνιση του φίλου της, ακόμη κι αν κάποιοι πιστέψουν ότι έχασε τα λογικά της. Για να τον βρει όμως, θα πρέπει να βουτήξει στα σκοτεινά νερά της κοντινής λίμνης, να ρισκάρει την ίδια της τη ζωή στο σκοτεινό κόσμο όπου ο φίλος της φυλακίστηκε. Στα όρια του φανταστικού και του πραγματικού, η ταινία επανεξετάζει τον μύθο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στον ανελέητο κόσμο της μαφίας.

*Το φιλμ ήταν η ταινία έναρξης της Εβδομάδας Κριτικής του 70ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ενώ κατέκτησε το βραβείο σεναρίου στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Με τα λόγια της Κριτικής Επιτροπής:

«Μια αναπάντεχα όμορφη ταινία όσον αφορά στο οπτικό της μέρος και γραμμένη σαν ένα εφιαλτικό παραμύθι. Μία ωδή στην αντίσταση και την αξιοπρέπεια. Ένα σενάριο που αναθεωρεί τους άγραφους κανόνες του είδους ταινιών Ιταλικής Μαφίας».

«Οι συγκρίσεις θα γίνουν με μια σειρά από άλλες ταινίες, κυρίως τον «Λαβύρινθο του Πάνα» για τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζουν τα παραμύθια με τον φασισμό, και όμως οι σκηνοθέτες απομακρύνονται από τα μυθικά πλάσματα ή από έναν μαγικό τόπο. Η υποκίνηση παιδικών μύθων βασίζεται περισσότερο στην αληθινή ύπαιθρο και η σκηνοθεσία δεν λέει απλά μια ιστορία, αλλά μας κάνει να νιώσουμε την επίπτωση» - VARIETY

«Οι Fabio Grassadonia και Antonio Piazza έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετικά φιλόδοξη, σκοτεινή και ιντριγκαδόρικη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία» - SCREENDAILY

«Η ταινία ανυψώνεται από την πίστη της στη φαντασία. Ο διευθυντής φωτογραφίας Λούκα Μπιγκάζι καταλαβαίνει μαγικά τη δυαδικότητα της φύσης, τόσο ως εχθρικό περιβάλλον ζιζανίων και πέτρων, όσο και ένα μαγικό δάσος γεμάτο με κουκουβάγιες και πεταλούδες... Το έξοχο τεχνικό έργο μεταμορφώνει τη σκληρή πραγματικότητα σε ένα μύθο με πολλές διακλαδώσεις» - The Hollywood Reporter.

*Η αληθινή ιστορία της απαγωγής ενός νεαρού αγοριού από τη Μαφία που σόκαρε την Ιταλία των 90s, εμπνέει το σκηνοθετικό δίδυμο των Γκρασαντόνια και Πιάτσα οι οποίοι, μετά το εξαιρετικό «Salvo» του 2013, επιστρέφουν με ένα σκοτεινό παραμύθι που υφαίνεται περίτεχνα γύρω από τα πραγματικά γεγονότα ενός αποτρόπαιου εγκλήματος.

Με δάνεια από τη μυθολογία και χρήση λογοτεχνικών μοτίβων από το σινεμά του φανταστικού, στο «Sicilian Ghost Story» οι σκηνοθέτες πειραματίζονται επιτυχώς με τα κινηματογραφικά είδη για να αφηγηθούν μία ατμοσφαιρική και εξόχως συγκινητική ιστορία αγάπης.

Πιθανόν το συγκεκριμένο φιλμ να το δούμε και στην Πάτρα.

Η φωτ. μας εστάλη από την εταιρεία διανομής.

Η φωτ. μας εστάλη από την εταιρεία διανομής.

Η φωτ. μας εστάλη από την εταιρεία διανομής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture