Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τραχήλη: Το πρόβλημα με τους μετανάστες στην Πάτρα είναι πολύ μεγαλύτερο

Α. Τραχήλη: Το πρόβλημα με τους μετανάστ...

Αυτό επεσήμανε, το πρωί της Τετάρτης, σε επικοινωνία που είχε με κατοίκους απ’ την περιοχή Ιτεών και «Λαδόπουλου»

«Αυστηρότερα μέτρα μέσα και έξω απ’ το νέο λιμάνι της Πάτρας και συμπαγές, συνεκτικό σχέδιο που θα δείχνει ότι η οργανωμένη Πολιτεία δεν μπορεί ν’ ανέχεται επικίνδυνες και ακραίες καταστάσεις είναι η μόνη ορατή λύση ώστε να εξομαλυνθεί η σημερινή εικόνα στην νότια πλευρά της πόλης».

Αυτό επεσήμανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, το πρωί της Τετάρτης, σε επικοινωνία που είχε με κατοίκους απ’ την περιοχή Ιτεών και «Λαδόπουλου».

«Όσο στις τάξεις των μεταναστών ή προσφύγων -και κυρίως των αθέατων διακινητών τους- θα καλλιεργείται η εντύπωση ότι η Πάτρα είναι ένας σταθμός ‘εύκολης’ διαφυγής προς την δύση, τόσο το πρόβλημα θ’ αναπαράγεται και κατά καιρούς θα οξύνεται με περιστατικά όπως αυτά που είδαμε τις τελευταίες ημέρες», σημείωσε η κυρία Τραχήλη, προσθέτοντας ότι «η ευθύνη της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τεχνάσματα όπως αυτά που επιστρατεύτηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και των υπουργών του και τα οποία, πλέον, είναι γνωστά σε όλους μας».

Η κ. Τραχήλη υπογράμμισε, επίσης, ότι οι κάτοικοι των νοτίων συνοικιών της Πάτρας σηκώνουν μεγάλο φορτίο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους ένστολους, αστυνομικούς και λιμενικούς, που καλούνται να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης ενός προβλήματος για το οποίο – είναι φανερό- απουσιάζει ένας σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός αντιμετώπισης.

«Πολύ φοβούμαι», είπε «ότι το πρόβλημα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Πάτρα είναι πολύ μεγαλύτερο. Δείχνει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης να επιβάλλει την τάξη σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα και, παράλληλα, να απαντήσει στο ανθρωπιστικό σκέλος της υπόθεσης, στο ζήτημα όλων αυτών των απελπισμένων ανθρώπων. Σε τοπικό, περιφερειακό, κεντρικό αλλά, κυρίως, σε επίπεδο ευρωπαϊκών σχέσεων η πολιτική της κυβέρνησης έχει παταγωδώς αποτύχει. Και ένα μέρος του τιμήματος αυτής της αποτυχίας το πληρώνει η Πάτρα και οι νότιες συνοικίες της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις