Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και πορεία μέχρι του Λαδόπουλου

Πάτρα: Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και π...

Το Σάββατο 17 Μαρτίου

Η ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας (Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" Πάτρας), διοργανώνει αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πάτρα, στις 17 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Γεωργίου, με αφορμή την Ημέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Στη σελίδα της στο facebook αναφέρει: 'Το Σάββατο 17 Μάρτη, μέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, διαδηλώνουμε σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές συμφωνίες με ΕΕ- Λιβύη - Τουρκία. Απαιτούμε σύνορα ανοιχτά για μετανάστες και πρόσφυγες, να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να αποκτήσουν άσυλο, στέγη, σίτιση, περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Μαζί ενωμένοι παλεύουμε για δουλειές, σπίτια και ανθρώπινους μισθούς για όλους.


Διαδηλώνουμε για να απαιτήσουμε ότι η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα επιταχυνθεί και θα στείλει επιτέλους τους δολοφόνους στην φυλακή. Θέλουμε να κλείσουν τα γραφεία - ορμητήρια των φασιστών, να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις και να μην τους επιστρέψουμε να παριστάνουν τους "πατριώτες" και να ξαναβγάζουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου. 

Στις διαδηλώσεις της 17 Μάρτη μας καλούν δεκάδες άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, δημοτικές κινήσεις, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες αλληλεγγύης, οργανώσεις της αριστεράς. 

Όλες και όλοι μαζί να κινητοποιηθούμε μαζικά ώστε η 17 Μάρτη να γίνει σταθμός για να βάλουμε φρένο στις ρατσιστικές πολιτικές και τη φασιστική απειλή. 

Όλες και όλοι μαζί, στις 17 Μάρτη στην πλατεία Γεωργίου στις 12 το μεσημέρι.
Η πορεία αφού διασχίσει την πόλη, θα καταλήξει στο εργοστάσιο του Λαδόπουλου, για να βρεθούμε μαζί με όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί και δίνουν καθημερινά μάχη για την ζωή τους.

Την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 17 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλ. Γεωργίου, έχουν δηλώσει, με δικές τους αποφάσεις και ανακοινώσεις οι :
• Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας ,
• ΕΜΔΥΔΑΣ ΔΕ ,
• Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΠ (Ρίου)
• Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου,
• Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Περιφ. Δυτ. Ελλάδας,
• Φοιτητικοί Σύλλογοι,
• Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών,
• ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή),
• ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας,
• ΛΑΕ ,
• Περιφερειακή κίνηση "Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα"
•Δημοτική κίνηση "Ανταρσία στην Πάτρα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις