Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έκθεση για την γαμήλια τελετουργία από το Λύκειο των Ελληνίδων

Πάτρα: Έκθεση για την γαμήλια τελετουργί...

Εγκαινιάζεται στην Αίγλη τη Δευτέρα 19/3/2018 στις 19.00

Μία έκθεση με τίτλο “Ας είν' η ώρα η καλή...” που περιλαμβάνει εικαστικές προσεγγίσεις της γαμήλιας τελετουργίας, θα παρουσιαστεί στην αίθουσα/πολυχώρο Αίγλη στο ισόγειο της Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων από το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, και ενώ ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα και από το νερό που τρέχει στα ρυάκια, και ενώ οι εποχές διαδέχονται η μία την άλλη με ρυθμούς που δύσκολα μπορούμε όχι μόνο να ακολουθήσουμε αλλά και να τους συλλάβουμε με το νου, κάποια πράγματα μένουν αναλλοίωτα στο νου και στην καρδιά των ανθρώπων.

Ο γάμος.

Ένα γεγονός πάντα σημαντικό, σταθμός στις ζωές των νεόνυμφων αλλά και των κοινωνιών. Αυτός είναι που δένει, που ενώνει τις ζωές των ανθρώπων και που ιδανικά έχει τη δύναμη να εκμηδενίσει τον εγωισμό του ανθρώπου και να ενώσει τους δύο σε ένα. Ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από ποικίλα έθιμα τόσο ξεχωριστά και μοναδικά όπως και ο τόπος που λαμβάνουν μέρος. Αυτά τα έθιμα του λαϊκού μας πολιτισμού γίνονται ακόμα πιο ξεχωριστά μέσα από τα μάτια των παιδιών, τα οποία μας προσφέρουν ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο. Ένα πάντρεμα του παλιού με το νέο.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στο δικό μας εικαστικό οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα με γνώμονα τον παραδοσιακό γάμο. Ελάτε να ανακαλύψετε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του λαϊκού μας πολιτισμού μέσα από τα έργα των παιδιών. Ελάτε να ταξιδέψουμε...

Ένα έργο των παιδικών τμημάτων εικαστικών τεχνών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

Διδασκαλία, επιμέλεια έκθεσης: Φραγκούλης Αλέξης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στις 19.00 το απόγευμα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

(Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00 καθημερινά).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture