Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΕΕΛΠΝΟ: Ένα πάρτι εκατομμυρίων με τα δικά μας χρήματα

Η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΕΕΛΠΝΟ: Ένα πάρτι ...

Του Θάνου Ν. Νασόπουλου

Στην επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατέθεσε εχθές ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Μεταξύ όσων είπε για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, σε μια περίοδο δε που η δημοσιονομική πολιτική της χώρας χαρακτηριζόταν από άγριες περικοπές και συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, αξίζει περισσότερο να σταθούμε στα εκατομμύρια που μοιράζονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ ως διαφημιστική δαπάνη σε πολλά ΜΜΕ.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της διαπλοκής στον χώρο της υγείας, αρκεί να αναφέρουμε ότι διαδικτυακά site με μηδενική επισκεψιμότητα, που αν αναζητούσαν διαφήμιση στον ιδιωτικό τομέα δεν θα συγκέντρωναν ούτε 500 ευρώ τον μήνα, πήραν 15.000 και 16.000 ευρώ για να καταχωρήσουν ένα μπάνερ του ΚΕΕΛΠΝΟ για έναν μήνα.

Κάποια από αυτά τα διαδικτυακά site μάλιστα δημιουργήθηκαν εκείνη την περίοδο αποκλειστικά για να πάρουν το κρατικό χρήμα που μοίραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ και λίγους μήνες μετά έκλεισαν! Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιστοσελίδα www.ellinesdimarxoi.gr η οποία εισέπραξε για τρεις μήνες 48.000 ευρώ. Η επισκεψιμότητα της εν λόγω ιστοσελίδας ήταν τόσο μικρή που τα site που διαθέτουν εργαλεία για να καταγράφουν την επισκεψιμότητα δεν την είχαν καν στην κατάταξη. Αν μπείτε στον κόπο να το αναζητήσετε σήμερα δε, θα συνειδητοποιήσετε πως το εν λόγω site δεν υπάρχει!

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερον ότι αυτά τα χρήματα δόθηκαν από τη συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (σήμερα Κίνημα Αλλαγής) για να εξαγοράσουν πολιτική στήριξη και θετική προβολή. Την ίδια στιγμή ωστόσο πάνω από 2 εκατομμύρια ανασφάλιστοι Έλληνες πετάχτηκαν εκτός του δημόσιου συστήματος υγείας με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν χρήματα για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Είναι σαν τον υπέρογκο δανεισμό που κατάφερναν να εξασφαλίζουν δίχως σοβαρές εγγυήσεις τα πρώην δυο μεγάλα κόμματα, τη στιγμή που οι μικρομεσαίοι δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν δάνειο μερικών χιλιάδων ευρώ για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές.

Όποια πολιτική θέση και ιδεολογική τοποθέτηση κι αν έχει κανείς δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως στον χώρο της Υγείας έκοψε το πάρτι της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος ενώ παράλληλα ξαναέβαλε στο σύστημα υγείας πάνω από 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Τα επίσημα στοιχεία μάλιστα μιλούν από μόνα τους. Μόνο το 2017 840.000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας είχαν δωρεάν πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία με το κόστος να υπολογίζεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ. Φαίνεται πως όταν δεν μοιράζεις το δημόσιο χρήμα σε κολλητούς και φίλους, βρίσκεις πόρους ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην στερείται την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, είτε έχει είτε λόγω της κρίσης δεν έχει να πληρώσει.

Στην περίοδο της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχείας κάποιοι παλεύουν με την ανέχεια και την επιβίωση αλλά κάποιοι άλλοι μέχρι και το 2015 θησαύριζαν. Οι τελευταίοι μας συστήνονται συνήθως σήμερα ως "Μένουμε Ευρώπη" και άνθρωποι της κοινής λογικής. Δεν έχουν άδικο. Είχε καταντήσει εδώ και πολλά χρόνια κοινή λογική να πλουτίζουν κάποιοι με δημόσιο χρήμα και μετά να αποθεώνουν την ελεύθερη αγορά και να κατακεραυνώνουν το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις