Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο 15χρονος με αυτισμό που έφτιαξε τον Τιτανικό από... legos! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ο 15χρονος με αυτισμό που έφτιαξε τον Τι...

Η κατασκευή βρίσκεται στο μουσείο Τιτανικού

Ένα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού κατάφερε να δημιούυργήσει ένα 15χρονο αγόρι με αυτισμό που μένει στην Ισλανδία. Το υλικό που χρησιμοποίησε ήταν… τουβλάκια της Lego. Η κατασκευή του  έχει μήκος 8 μέτρα και πλέον μπορεί κάποιος να το θαυμάσει σε ένα μουσείο στο Τένεσι.

Xρησιμοποίησε τα πραγματικά σχέδια του πλοίου

Ο Μπρίνιας Καρλ Μπίργκισον χρησιμοποίησε τα πραγματικά σχέδια του πλοίου προκειμένου να αποφασίσει πόσα τουβλάκια της Lego θα χρειαζόταν για να φτάσει στην κατασκευή του και μάλιστα χρειάστηκε να ταξιδέψει ανά την Ευρώπη.

«Μου πήρε πάνω από 11 μήνες για να φτιάξω τον Τιτανικό και πάνω από 120 σωληνάρια κόλλας. Το όλο εγχείρημα βοήθησε πολύ και εμένα γιατί εκπαίδευσα τον εαυτό μου» είπε

Η αντίδραση της Lego όταν έμαθε για το εγχείρημα του

Να σημειωθεί πως όταν η εταιρεία Lego έμαθε για το εγχείρημα του νεαρού του χορήγησε με έκπτωση μερικά από τα τουβλάκια που χρειαζόταν, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα τα εξασφάλισε από την οικογένεια και τους φίλους του.

 

Η  υπεύθυνη Μέρι Κέλογκ τόνισε ότι έμαθε για πρώτη φορά την ύπαρξη του έπειτα από τηλεφώνημα της μητέρας του Μπριγκισον:

Πώς έφτασε  η κατασκευή να αποτελεί έκθεμα στο Μουσείο του Τιτανικού

«Δεν υπάρχει χώρος για να το βάλουμε κάπου. Αν δεν βρούμε κάποιο σημείο αναγκαστικά θα καταστραφεί και είναι κρίμα» μου είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή:dailymail

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις