Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στο Λέτσε 16 Μαΐου η έναρξη του Προγράμματος Traces που συμμετέχει Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Αχαΐας

Στο Λέτσε 16 Μαΐου η έναρξη του Προγράμμ...

Θα υλοποιηθούν 5 τοπικά εργαστήρια καλλιτεχνών στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου Traces - “TRansnational Accelerator for a Cultural and Creative EcoSystem - Διακρατικός Επιταχυντής για ένα Πολιτιστικό και Δημιουργικό Οικοσύστημα” που συγχρηματοδοτείται με 1 εκατομμύριο ευρώ από το Πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα- Ιταλία  2014-2020, θα πραγματοποιηθεί στο Λέτσε (Campus Ecotekne) της Ιταλίας στις 16 & 17 Μαΐου 2018.

Το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο – Τμήμα Διοίκησης και Οικονομικών είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του έργου σε συνεργασία με δύο Ιταλούς Εταίρους , το Τεχνολογικό Πάρκο Technopolis του Μπάρι και τον Σύλλογο Συνεργατών Δημιουργικότητας της Απουλία, και δύο Έλληνες Εταίρους, την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Συνεργαζόμενοι Εταίροι είναι το ENCATC – Ευρωπαϊκό Δίκτυο στην Πολιτιστική Διαχείριση και Πολιτική και το Ίδρυμα για Ηθική Χρηματοδότηση.

Το έργο Traces, χρηματοδοτούμενο από τον Άξονα Προτεραιότητας 1 – Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα, με προϋπολογισμό περίπου ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ, εστιάζεται πάνω στις πολιτιστικές και δημιουργικές μίκρο, και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (CC MSMEs) στην Περιφέρεια της Απουλία και στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και απευθύνεται στις κοινές προκλήσεις για την προώθηση της δημιουργικής επιχειρηματικότητας σαν ένα σημαντικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα σε όλους τους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς.

Το έργο Traces θα αναπτύξει μια δημιουργική πλατφόρμα (βασισμένη σε ΤΠΕ - Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών), όπου οι δημιουργοί θα μπορούν να διαμοιράζουν τις υπηρεσίες τους μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Το έργο θα υλοποιήσει δέκα (10) Τοπικά Εργαστήρια Καλλιτεχνών, πέντε (5) στην Περιφέρεια της Απουλία και πέντε (5) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε υφιστάμενους χώρους που θα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με το Μοντέλο Αστικού Εργαστηρίου της Απουλία, για την προσφορά συνεργασίας και διατομεακών υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, θα οργανωθεί η πρώτη δημιουργική εμπορική έκθεση, από το έργο, σαν ένα διετές γεγονός, όπου δημιουργοί, επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενοι φορείς θα εμπλακούν σε ένα δημιουργικό επιχειρηματικό ταξίδι στο δίκτυο της Απουλίας και της Ελλάδας.

*Το πρόγραμμα Ελλάδα – Ιταλία είναι ένα Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας που σκοπεύει να βοηθήσει δημόσιους και τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς να αναπτύξουν διασυνοριακά έργα και ποιοτικές δράσεις και να δημιουργήσουν νέα πολιτική, προϊόντα και υπηρεσίες, με τον τελικό σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στρατηγικά, το πρόγραμμα θα ενισχύσει την καινοτομία σε ένα πλήθος πεδίων όπως η γαλάζια ανάπτυξη, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, η αγρο-διατροφή και οι πολιτιστικές και οι δημιουργικές βιομηχανίες.

Το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα – Ιταλία στοχεύει να λάβει την μέγιστη απόδοση από τα 123 εκ. ΕΥΡΩ, χρηματοδοτούμενα με 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF) και με 15% από την Εθνική Συμμετοχή των 2 κρατών – μελών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά