Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα του ευρώ, η μη εξυπηρετική τραπεζική υπάλληλος και η Τράπεζα της Ελλάδος

Πάτρα: Το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα του ε...

Μία πρωινή περιπέτεια στο κέντρο της Πάτρας με αφορμή ένα χαρτονόμισμα που δεν άξιζε τον κόπο

Αλήθεια σας έχει τύχει ποτέ να έχετε στα χέρια σας ένα χαρτονόμισμα του ευρώ που είναι αρκετά τσαλακωμένο και πηγαίνοντας το στην τράπεζα να μην το δεχτούν λέγοντας σας πως θα πρέπει αναγκαστικά να πάτε στην Τράπεζα της Ελλάδος και να σας αντικαταστήσει ο εκεί αρμόδιος υπάλληλος το χαρτονόμισμα.

Και καλά στην Πάτρα, την 3η πόλη σε πληθυσμό της χώρας, υπάρχει υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αγίου Ανδρέου και Κολοκοτρώνη που είχε εγκαινιαστεί το 2002 επί διοίκησης Νικολάου Γκαργκάνα (πιο πριν η Τράπεζα η Ελλάδος λειτουργούσε στο ακίνητο της Αγ. Ανδρέου πριν την Αράτου) και μπορείς να εξυπηρετηθείς αλλά αν συνέβαινε αυτό π.χ. στον Πύργο της Ηλείας τι θα γινόταν, ή θα έπρεπε να καταχωνιάσεις το χαρτονόμισμα ως άχρηστο ή να προσπαθήσεις να το δώσεις κάπου όπου τέλος πάντων θα το δέχονταν. Διότι προσοχή δεν μιλάμε προς Θεού για κάποιο χαρτονόμισμα που βρέθηκε να είναι πλαστό αλλά για χαρτονόμισμα που απλά ήταν ταλαιπωρημένο και δη τσαλακωμένο και ούτε σχισμένο, κομμένο ή πολύ φθαρμένο και ζωγραφισμένο.

Το πρωί της Τρίτης 15 Μαΐου 2018 σε επίσκεψη σε υποκατάστημα τραπέζης (το μοναδικό που απέμεινε στην Πάτρα του συγκεκριμένου τραπεζικού ομίλου που έχει συγχωνευτεί με άλλη τράπεζα, και έκλεισε πρόσφατα υποκατάστημα που είχε σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας) δώσαμε ένα χαρτονόμισμα του ευρώ που ήταν τσαλακωμένο για κατάθεση σε λογαριασμό αλλά η υπάλληλος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος έσπευσε να το «ακυρώσει» υποστηρίζοντας ότι δεν το περνούσε το σχετικό μηχάνημα και πως καλό θα ήταν να πάμε στην Τράπεζα της Ελλάδος για να μας το αντικαταστήσουν. Μάλιστα με δήθεν ευγενικό τρόπο μας ρώτησε, "δεν έχεις κάποιο άλλο χαρτονόμισμα επάνω σου".

Πηγαίνοντας στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο εκεί υπάλληλος εξεπλάγην περιγράφοντας του τι είχε συμβεί και μας είπε πως πολύ κακώς η υπάλληλος της άλλης τράπεζας μας είχε παραπέμψει στην Τράπεζα της Ελλάδος και πως το χαρτονόμισμα ήταν απλά τσαλακωμένο και μπορούσε άνετα να το πάρει ενώ πρόσθεσε πως «αν ήσουν σε ένα άλλο μικρότερο μέρος/ πόλη τι θα γινόταν κι αν μάλιστα το χαρτονόμισμα μπορεί να ήταν και 50ευρω ή και 100ευρω και είχες ανάγκη να το χαλάσεις και να αγοράσεις κάτι».

Για να μην τα πολυλογούμε, η συγκεκριμένη συμπεριφορά της υπαλλήλου ήταν απαράδεκτη, ευθυνόφοβη και μη εξυπηρετική προς τον συναλλασσόμενο της τραπέζης που μάλιστα τυγχάνει και πελάτης της τράπεζας. Αντίθετα η συμπεριφορά και εξυπηρέτηση από την Τράπεζα της Ελλάδος ήταν διαφορετική και άλλου επιπέδου και ο υπάλληλος έσπευσε άμεσα να αντικαταστήσει το επίμαχο χαρτονόμισμα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Ιδρύθηκε το 1927 βάσει ενός Παραρτήματος του Πρωτοκόλλου της Γενεύης και άρχισε να λειτουργεί τον Μάιο του 1928.

Στο υποκατάστημα της Πάτρας στις 23 του περασμένου Οκτωβρίου ξεκίνησε και αφιερωματική έκθεση σε μία δεσπόζουσα μορφή του τόπου, τον αείμνηστο καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα, ο οποίος είχε διατελέσει και Πρωθυπουργός για μικρό χρονικό διάστημα το 1989 με 1990 ενώ υπήρξε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 1955-1967 και 1974-1981.

Αυτά και σας ευχόμαστε να μην σας τύχει τέτοια «στραβή».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις