Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΤΕΡΑΝΟ ΠΑΤΡΙΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΚΟΥΡΗ, ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΟΥΛΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ"

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΤΕΡΑΝΟ ΠΑΤΡΙΝΗ ΣΥΓΓΡ...

Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Καπόν

Η αγαπητή Πατρινή συγγραφέας Αθηνά Κακούρη παραμένει στα 90 της χρόνια εξαιρετικά δημιουργική και ακμαιότατη λογοτεχνικά. Το προηγούμενο βιβλίο της «Τα Δύο Βήτα» που αναφερόταν στον Βασιλιά Κωνσταντίνο, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον εθνικό διχασμό που παρουσιάστηκε και σε εκδήλωση στην Πάτρα στην αίθουσα του Ωδείου της Φιλαρμονικής, έκανε αίσθηση, διαβάστηκε πολύ και μάλιστα ήταν υποψήφιο και για το βραβείο των αναγνωστών του Public.

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε το νέο της ιστορικό βιβλίο (η κυρία Αθηνά Κακούρη που παλαιότερα είχε δουλέψει και ως δημοσιογράφος ενώ ξεκίνησε ως συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων πριν διαπρέψει με ιστορικά μυθιστορήματα όπως το πολυσέλιδο και εξαιρετικό «Πριμαρόλια») από τις εκδόσεις ΚΑΠΟΝ με τίτλο «Ουλάνοι στην Λάρισα». Εδώ η κυρία Κακούρη μας εξιστορεί τι συνέβη στην Ελλάδα ανάμεσα στον Αύγουστο του 1915 και τον Ιούλιο του 1917.

Στο βιβλίο αυτό των 416 σελίδων ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει το πώς ένα κράτος που έχοντας κερδίσει την ανεξαρτησία του με πολλούς και αιματηρούς πολέμους, βλέπει να του την αφαιρούν λάθρα το 1916 και να του ανατρέπουν το πολίτευμα με μία μπλόφα το 1917. Η υπόθεση της Ελλάδας είναι μία από τις σκοτεινές πλευρές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του οποίου έχουν πρόσφατα αρχίσει να προβάλλονται οι απάτες που έγιναν και οι ανομολόγητοι στόχοι του, σύμφωνα με το δελτίο τύπου των εκδόσεων για το βιβλίο της Αθηνάς Κακούρη που κάτι μας λέει πως θα προκαλέσει πολλά σχόλια και συζητήσεις.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture