Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εμείς φταίμε και όχι οι άλλοι

Εμείς φταίμε και όχι οι άλλοι

Του Στέλιου Ταταράκη

Σε όλη μας τη ζωή ασχολούμαστε με διάφορες δράσεις, ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο και βιώνουμε πολλές διαφορετικές καταστάσεις, όλα αυτά συμβαίνουν γιατί είμαστε άνθρωποι. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά ή μας έχει συμβεί κάτι που μας έχει στενοχωρήσει, δυστυχώς αυτό που κάνουμε είναι να κατηγορούμε τους άλλους γι’ αυτό που μας προκλήθηκε, λέγοντας πάντα «αυτός φταίει».

Το φαινόμενο, πως πάντα ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους, πρέπει να το σταματήσουμε. Ποτέ δεν ευθύνονται οι άλλοι για το οτιδήποτε μας έχει συμβεί, όλα από εμάς αρχίζουν. Πάντα προσπαθούμε να ρίξουμε την ευθύνη στους άλλους όταν μας έχει συμβεί κάτι άσχημο, ποτέ όμως δεν το κάνουμε αυτό όταν μας συμβαίνει κάτι όμορφο.

Όμως, είναι καλό να καταλάβουμε ότι εμείς έχουμε δράση με λάθος τρόπο και έχουμε δημιουργήσει αυτή την κατάσταση, οι απέναντι μας είναι η αντανάκλασή μας. Όπως αντιδράμε εμείς με τον ίδιο τρόπο θα αντιδράσουν και εκείνοι. Ο εαυτός μας είναι η αιτία για ότι κάνουμε και για ότι δημιουργούμε στην ζωή μας. Βάση αυτού, κάνουμε, λέμε και αντιδράμε στις καταστάσεις που βιώνουμε. Όταν μαλώνουμε με τους συνανθρώπους μας, εμείς ευθυνόμαστε διότι δεν ήμασταν ψύχραιμοι εκείνη την στιγμή και αρχίζουμε να θυμώνουμε. Ακόμα όταν κάτι δεν πήγε καλά στη μέρα μας εμείς φταίμε διότι εμείς κάναμε λάθος, κανένας άλλος δεν ευθύνεται. Ότι συμβαίνει στη ζωή μας εμείς είμαστε υπεύθυνοι.

Όμως σε περιπτώσεις που ερχόμαστε αντιμέτωποι σε ένα άσχημο συμβάν εάν εμείς αντιδράσουμε με άσχημο τρόπο τότε και οι άλλοι γύρω του θα κάνουν το ίδιο. Αυτό δεν μας κάνει καλό διότι μας τρώει ενέργεια που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε αλλιώς και κάτι ακόμα, δεν λύνεται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις φωνές. Πρώτα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον εαυτό μας και μετά με όλους τους άλλους.

Εάν είμαστε ηρεμεί και δεν τα παρατήσουμε, μπορούμε να αλλάξουμε τις καταστάσεις και να νιώσουμε καλύτερα σε ότι κάνουμε. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι, εμείς ευθυνόμαστε για ότι μας συμβαίνει και πως ο απέναντι μας είναι ο καθρέφτη που αντανακλούν πάνω του οι πράξεις μας. Όπως λένε, «ότι δώσουμε θα πάρουμε πίσω», έτσι όπως αντιδράμε θα εισπράξουμε και την ανάλογη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις