Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νωρίς φέτος η πρώτη φωλιά της καρέτα στον Κυπαρισσιακό κόλπο!

Νωρίς φέτος η πρώτη φωλιά της καρέτα στο...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η πρώτη, για το 2018, φωλιά της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στο βιότοπο του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, εντοπίστηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ τα ξημερώματα της Κυριακής 13 Μαΐου κοντά στη θέση Βουνάκι. Οι θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες επιστρέφουν κάθε χρόνο για να γεννήσουν στην παραλία όπου εκκολάφθηκαν, εμφανίστηκαν φέτος λίγες μέρες νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο βιότοπος του νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου, με τους φυσικούς αμμολόφους, φιλοξενεί έναν εντυπωσιακό αριθμό φωλιών της καρέτα, διαχρονικά τον δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Το μοναδικό αυτό παράκτιο οικοσύστημα συνεχίζεται στο βόρειο τμήμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου και στις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δραστηριοποιείται συστηματικά στην περιοχή του νότιου Κυπαρισσιακού από το 1984, συλλέγοντας τα επιστημονικά δεδομένα φωλεοποίησης και προστατεύοντας τις φωλιές και τους νεοσσούς της καρέτα, και συνεργάζεται με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου, με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία της φύσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις