Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επισκέψεις και διαλέξεις καθηγητών από διάφορες γωνιές του πλανήτη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Επισκέψεις και διαλέξεις καθηγητών από δ...

Στο πλαίσιο του Erasmus

Καθώς ο δεύτερος κύκλος της νέας δράσης του προγράμματος Erasmus+ «Διεθνής Κινητικότητα – ΚΑ107», ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου 2018, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας επισκέψεις και διαλέξεις καθηγητών από πανεπιστήμια από διάφορες γωνιές του πλανήτη: τη Βραζιλία, την Αυστραλία και τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, το ΤΕΕΑΠΗ θα επισκεφτεί η καθηγήτρια Nicola Yelland από την Αυστραλία για να πραγματοποιήσει διαλέξεις σχετικά με θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, το Τμήμα Φιλολογίας ο αναπλ. καθηγητής, ελληνιστής, Maksim Kisilier από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης για να δώσει διαλέξεις (στην ελληνική γλώσσα) για τις ελληνικές διαλέκτους στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Νεοελληνικών Διαλέκτων της «Ειδίκευσης Γλωσσολογίας», ενώ το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων θα επισκεφτεί η καθηγήτρια C. I. P. Roclade από τη Βραζιλία, για να μιλήσει πάνω σε ζητήματα διαχείρισης μεγάλων αθλητικών γεγονότων και υπηρεσιών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η τελευταία συνεργασία ξεκίνησε στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2016, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος Erasmus+.

Τέλος, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών θα φιλοξενήσει τον επίκ. καθηγητή του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Rio de Janeiro, G. M. Motta, ο οποίος το διάστημα 21-25 Μαΐου θα πραγματοποιήσει εργαστήριο σύγχρονου θεάτρου σκιών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στην Πάτρα, την πόλη που έχει συνδεθεί με το θέατρο σκιών και τον σύγχρονο Καραγκιόζη, θα εγκαινιαστεί μια δι-ηπειρωτική συνομιλία για τη «σύγχρονη παράσταση με σκιές».

Το εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί στο «Θεατράκι Μελίνα Μερκούρη» (κτίριο Βιολογίας), έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι πέραν των φοιτητών, με την προϋπόθεση ότι θα προσέρχονται εγκαίρως στον χώρο διεξαγωγής

(πληροφορίες στο: [email protected]).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις