Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ήσαν όλοι εκεί ν' αποχαιρετίσουν την Ευτυχία Παπαδοπούλου - Φίλια που "έσβησε" στα 46 της μόλις χρόνια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ήσαν όλοι εκεί ν' αποχαιρετίσουν ...

Στεφάνια κατέθεσαν στη μνήμη της οι Υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων και οι Γονείς του 17ου Γυμνασίου

Γεμάτος από κόσμο που πήγε για να αποχαιρετήσει την Ευτυχία Παπαδοπούλου Φίλια ήταν ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου Πατρών. Ακριβώς απέναντι βουβό στέκει το σπίτι της οικογένειας του αείμνηστου οδοντίατρου Αντώνη Φίλια.

Η εκλιπούσα Ευτυχία (Έφη) Παπαδοπούλου Φίλια, μία απλή, ευγενική και μορφωμένη κοπέλα με σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είχε παντρευτεί τον γιο του Αντώνη Φίλια, τον ιατρό λαπαροσκόπο Χρύσανθο Φίλια αποκτώντας δύο παιδιά, τον 15χρονο σήμερα Αντώνιο-Νικόλαο και τον 10χρονο Χρύσανθο.

Μάλιστα το τραγικό παιχνίδι της μοίρας ήθελε την Ευτυχία Παπαδοπούλου να χάνει τον άνδρα της Χρύσανθο Φίλια τον Μάιο του 2008 κι ενώ η ίδια ήταν τριών μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Στην εξώδιο ακολουθία που τελέστηκε στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαΐου 2018 στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, παρέστη και είπε λόγια παρηγορίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος. Πολλά και τα νέα παιδιά που είχαν πλημμυρίσει την εκκλησία, συμμαθητές των παιδιών της εκλιπούσης.

Ανάμεσα στα στεφάνια ξεχώριζαν αυτό των Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων και το στεφάνι του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 17ου Γυμνασίου Πατρών. Πολλοί συνάδελφοι της στο Δήμο, ήσαν στην εκκλησία δακρυσμένοι, ανήμποροι να πιστέψουν το κακό νέο, ότι η αγαπημένη τους συνάδελφος που εργαζόταν στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομίας του Δήμου δεν είναι πια μαζί τους.

Η Ευτυχία Παπαδοπούλου έσβησε στα 46 της μόλις χρόνια. Το τελευταίο διάστημα έδινε γενναία μάχη με την ασθένεια της, από την οποία τελικά δεν βγήκε νικήτρια. Αφότου έχασε τον σύζυγο της Χρύσανθο, δεν το έβαλε κάτω,  με δύναμη ψυχής μεγάλωνε μόνη της τα δύο ανήλικα παιδιά της, έχοντας την βοήθεια της μητέρας της Μαρίας και των αδελφών της Παναγιώτη και Γιώργου ενώ στάθηκε κοντά και στον αγαπημένο της πεθερό, τον διαπρεπή επιστήμονα οδοντίατρο και διανοούμενο Αντώνη Φίλια που το 1982 είχε διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο της Πάτρας.

Η εκλιπούσα όπως ήδη γράψαμε, είχε σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Αθήνα. Αρχικά διορίστηκε στο Δήμο Κλειτορίας το 1999 ενώ στη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας είχε διατελέσει και Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εξυπηρέτησης πολιτών στο Δήμο Πατρέων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με ανακοίνωση του εξέφρασε την θλίψη του για τον πρόωρο χαμό της Ευτυχίας Παπαδοπούλου ενώ συμπαρίσταται στο βαρύ πένθος της οικογένειάς της.

Η ταφή της Ευτυχίας Παπαδοπούλου έγινε στο Α’ Δημοτικό κοιμητήριο Πατρών στην Ανθούπολη.

Μεταξύ των συμπολιτών που παρέστησαν στην κηδεία, ήταν οι Ανδρέας Φίλιας, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Κώστας Πετρόπουλος, Τάκης Σκιαδάς, κ.α.

Να θυμίσουμε ακόμα ότι ο πεθερός της Ευτυχίας Παπαδοπούλου, Αντώνης Φίλιας είχε χάσει το 2007 την σύντροφο της ζωής του, την αγαπημένη του σύζυγο Λεάνα και τον Μάιο του 2008 έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο Χρύσανθος Φίλιας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις