Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Συμβαίνει στα αλήθεια: Ο Δήμος της Πάτρας διοργανώνει γλέντι για την ανεργία με τον Γιώργο Μαργαρίτη!!!

Συμβαίνει στα αλήθεια: Ο Δήμος της Πάτρα...

ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΝΤΟΥΚΑ

Διαβάζω ότι ο Δήμος της Πάτρας φέτος θα ...γιορτάσει την ανεργία με συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη!!! Δεν είναι τρολ. Ισχύει, και μάλιστα δόθηκε σχετική συνέντευξη Τύπου για την προαναγγελία της συναυλίας στις 17 Ιουνίου 2018.

Λαϊκό γλέντι κατά της ανεργίας με Γιώργο Μαργαρίτη, ετοιμάζει ο Δήμος Πατρέων

Μετά τους χειμερινούς εορτασμούς για την ανεργία στο πλαίσιο του Πατρινού  Καρναβαλιού (κεντρικό θέμα του Καρναβαλιού του 2018 ήταν η ανεργία, θυμάστε την αφίσα με τίτλο «Δουλειά για όλους»;), τώρα επιστρατεύεται ο λαϊκός αοιδός σε καλοκαιρινό υπαίθριο γλέντι με το οποίο θα κλείσουν οι κινητοποιήσεις για την ανεργία.

Αντιδράσεις από Καρναβαλιστές σε facebook για το "Δουλειά για όλους" της αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2018

Από που να το πρωτοπιάσεις;

Από το ότι δουλειά μιας Δημοτικής αρχής δεν είναι να καταγγέλλει, αλλά να δημιουργεί συνθήκες για να λυθούν προβλήματα όπως αυτό της ανεργίας στον Δήμο της; Το έχουμε εμπεδώσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει λύσει την ανεργία, παρότι ισχυρίζεται ότι την έχει μειώσει. Όπως ξέρουμε ότι όσες πορείες και συναυλίες κι αν κάνει η Δημοτική Αρχή καταγγέλλοντας την ανεργία και την κυβέρνηση πάλι δεν πρόκειται να μειωθεί η ανεργία.

Υπάρχει όμως κάτι άλλο που θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος της Πάτρας. Ας παραδειγματιστεί από άλλες πόλεις. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις προς μίμηση. Ας μην πάμε τόσο μακριά όσο τα Τρίκαλα που μεγαλουργούν και έχουν αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό εν μέσω κρίσης.

Ο Δήμος Τρικάλων έρχεται από το... μέλλον! Διαβάστε και κάντε τις συγκρίσεις

Ας κοιτάξουμε δίπλα μας. Τα Καλάβρυτα π.χ. ένα ρημαγμένο πριν μερικές δεκαετίες "χωριό" που ξαναζωντάνεψε χάρη στην επιμονή ενός δημάρχου του αξέχαστου Πάνου Πόλκα, ο οποίος οραματίστηκε και δημιούργησε το Χιονοδρομικό Κέντρο. Εμείς έχουμε το καλύτερο "φιλέτο" με προοπτικές, το Πατρινό Καρναβάλι και τις τελευταίες δεκαετίες κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το απαξιώσουμε.

Αλλά και από την άλλη πλευρά να το δεις, δουλειά μιας Δημοτικής Αρχής δεν είναι να στήνει φιέστες με τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Βελλισάρης ή ο  Γιώργος Μαργαρίτης εν προκειμένω. Η Πάτρα τον έχει ακούσει εξάλλου πολλές φορές προσκεκλημένο στα μπουζούκια.

Δουλειά μιας δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι δημότες να απολαμβάνουν αυτό το είδος των μουσικών εκδηλώσεων που δεν θα είχαν αλλιώς την ευκαιρία. Κι αν θέλουμε να είμαστε πιο ουσιαστικοί, στόχος θα έπρεπε να είναι η καλλιέργεια του φιλόμουσου κοινού και η ανάπτυξη μουσικών θεσμών όπως π.χ. η Ορχήστρα Πατρών που τα τελευταία χρόνια (και δεν αναφέρομαι μόνο στην τωρινή Δημοτική Αρχή αλλά και στις προηγούμενες) έχουν υποβαθμισθεί.

Το ανήκουστο όμως στην όλη υπόθεση δεν είναι τα παραπάνω. Άσε που όταν πρωτοξεκίνησε η Δημοτική Αρχή την πορεία κατά της ανεργίας πριν τρία χρόνια μόνο σε επικοινωνιακό καλό της βγήκε. Το απίστευτο είναι ότι στην Μαιζώνος δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι άλλο πράγμα η Ανεργία, άλλο το Καρναβάλι, κι άλλο τα Λαϊκά Γλέντια. Σα να νοιώθουν ότι χρειάζονται ένα σοβαροφανές άλλοθι για να γλεντήσουν. Ή σαν να πιστεύουν ότι είναι υποχρεωμένοι να προσδώσουν σοβαροφάνεια στην όποια έκφραση εφήμερης χαράς προσφέρει ο Δήμος.

ΥΓ

Θα έχει επιτυχία η συναυλία με τον Μαργαρίτη, όπως είχε και η συναυλία με τον Βελισσάρη.
Κι όταν έφερνε ο Ανδρέας Φούρας τον Σάκη Ρουβά και τον Αντώνη Ρέμο πριν κάποια χρόνια χαμός γινόταν.
Η αφορμή αλλάζει μόνο και οι μουσικές προτιμήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις