Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Υπεύθυνη κατανάλωση και κρίση" από την ΟΙΚΙΠΑ

Πάτρα: "Υπεύθυνη κατανάλωση και κρί...

Την Τετάρτη 23 Μαΐου

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) διοργανώνει την Τετάρτη 23 Μάιου και ώρα 19:30, εκδήλωση με θέμα  «Υπεύθυνη-αειφόρος κατανάλωση και κρίση». Στην αρχή της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Μαργαρίτα Κομνηνού, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

Η εισήγηση περιλαμβάνει τον εννοιολογικό προσδιορισμό του όρου «κατανάλωση» αναδεικνύοντας την ηθική και πολιτική του διάσταση, καθώς και τον κυρίαρχο ρόλο του για την λειτουργία της σύγχρονης κοινωνίας.

Μέσα από πραγματικά παραδείγματα καταναλωτικών πρακτικών που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, θα  επιχειρηθεί η αποδόμηση της έννοιας της κατανάλωσης και συγκεκριμένα η αποσύνδεσή της  από την έννοια της «αγοράς», με απώτερο σκοπό την παρουσίαση των εναλλακτικών καταναλωτικών προσεγγίσεων που μπορούμε να υιοθετήσουμε ως υπεύθυνοι πολίτες-καταναλωτές, αλλά και τις δυσκολίες που τις συνοδεύουν.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για την κατανάλωση και την κρίση, και συγκεκριμένα θα ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το εάν, και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, μπορεί η οικονομική αυτή δυσχέρεια που βιώνουμε σήμερα να αποτελέσει ευκαιρία για την ανάπτυξη  ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής και κατ’ επέκταση, πιο υπεύθυνων (και αειφόρων) καταναλωτικών πρακτικών.

Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία της ΟΙΚΙΠΑ (Σαχτούρη 64) με ελεύθερη είσοδο.

 

Σύντομο βιογραφικό ομιλήτριας

Η Μαργαρίτα Κομνηνού γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο του Πειραιά) και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στο Διεθνές Μάρκετινγκ (University of Strathclyde) και στην Έρευνα στον Τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Glasgow Caledonian University). Έλαβε το διδακτορικό της με θέμα τον Ηθικό Καταναλωτισμό από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου.

Αυτή την περίοδο εκπονεί στην Πάτρα την μεταδιδακτορική της έρευνα με θέμα «Πολιτικός Καταναλωτισμός στην Ελλάδα της κρίσης» υπό την επίβλεψη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και με χρηματοδότηση-υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, διδάσκει το μάθημα «Συμπεριφορά Καταναλωτή» στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών (ως ακαδημαϊκός υπότροφος) και είναι μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» και στην «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις