Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Συναυλία του Δήμου για την ανεργία - 8 σύντομες διαπιστώσεις

Συναυλία του Δήμου για την ανεργία - 8 σ...

Του Θάνου Νασόπουλου

- Ο Μαργαρίτης είναι ένας εξαιρετικός λαικός τραγουδιστής και ένας ακόμα πιο εξαιρετικός άνθρωπος. Όσοι πάνε στη συναυλία στο Νότιο Πάρκο θα περάσουν όμορφα και μπράβο στον Δήμο που δίνει τη δυνατότητα στην διασκέδαση σε ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν δράμι για να διασκεδάσουν.

- Η ανεργία από την άλλη είναι πολύ υψηλή στον Δήμο μας- πάνω από 20%- και μετά τη συναυλία θα μείνει ακριβώς στα ίδια επίπεδα.

- Στο σημερινό καθεστώς δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. Μπορεί ωστόσο να συμβάλει δημιουργώντας θετικές προϋποθέσεις στον βαθμό που του αναλογεί. Και εδώ η Δημοτική Αρχή μόνο άριστα δεν παίρνει. Ειδικά μετά την άρνηση της να συμμετέχει στο Αναπτυξιακό Συνέδριο πριν από μερικούς μήνες. Αν ο κύριος Πελετίδης ρωτήσει συναδέλφους του Δημάρχους, θα μάθει ότι μόνο κέρδη είχαν από αυτή τη διαδικασία οι Δήμοι τους.

- Καμμία Δημοτική Αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα για την ανεργία στο παρελθόν, όπως δεν έκανε και απολύτως τίποτα για τους άνεργους.

- Άκουσα από έναν ΚΚΕ ότι δουλειά μπορεί να μην έχουν αλλά εμείς στο βαθμό που μας αναλογεί σε όλες τις υπόλοιπες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής προσπαθούμε να συνεισφέρουμε. Ενδιαφέρουσα ανάλυση. Τελείως αντι-ΚΚΕ ωστόσο. Νόμιζα ότι το οικονομικό όχι μόνο επικαθορίζει τα πάντα, αλλά εάν δεν το έχεις λύσει είναι κοροϊδία να ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο. Τουλάχιστον ως Δημοτική Αρχή μπήκατε στον  θαυμαστό κόσμο της πραγματικότητας, που έχει συγκεκριμένες συνθήκες και συγκεκριμένες δυνατότητες παρέμβασης κάθε φορά.

- Τον Πελετίδη τον «γουστάρει» ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου- παρά το γεγονός ότι έκανε πολλές αναδιπλώσεις μετεκλογικά- γιατί δεν ανήκει σε κόμμα εξουσίας, συνεπώς δεν έχει πολιτική φθορά. Παράλληλα, κάνει και μια καλή προσπάθεια στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Αυτό είναι πολιτικό δεδομένο. Πολιτικό δεδομένο είναι και το γεγονός  ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η αυτοδιοίκηση γενικά και ο Δημός Πατρέων ειδικά έχουν περισσότερα χρήματα για να διαχειριστούν στα ταμεία τους.

-  Όταν ένας άνθρωπος έχει υψηλή δημοφιλία, είναι βούτυρο στο ψωμί του σε καθαρά επικοινωνιακό επίπεδο, όταν τον αντιπολιτεύονται όλοι οι υπόλοιποι ως μέτωπο. Το δημοψήφισμα του 15’ είναι άκρως διδακτικό για την εν λόγω πρακτική.

- Συναυλία για τους Πατρινούς- μεταξύ των οποίων και για τους άνεργους- ναι. Συναυλία για την ανεργία, λοιπόν, όχι. Το πρώτο έχει μια χρησιμότητα, το δεύτερο είναι ανούσιο και αστείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις