Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Τάκης Ευθυμίου από την Αμαλιάδα ζει σε καροτσάκι, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να οδηγεί μοτοσυκλέτα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τάκης Ευθυμίου από την Αμαλιάδα ζει σε...

Βρήκε τον τρόπο

Ο Τάκης Ευθυμίου από την Αμαλιάδα, καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μοτοσικλέτα του πριν 14 χρόνια…  Ήταν αυτή η ασύγκριτη αίσθηση της ελευθερίας στους δύο τροχούς, ο αέρας που σε χτυπά στο πρόσωπο, η κίνηση πέρα από εμπόδια. Η μοναδική σχέση αναβάτη και μηχανής… μέσα στη φύση.

Μετά το ατύχημα ο στρατιωτικός τότε Τάκης, δεν θέλησε να το βάλει κάτω. Στο μυαλό του στριφογυρνούσε πως θα κατάφερνε να ζήσει τα ίδια συναισθήματα ξανά…

Η αναπηρία και το καροτσάκι για άλλους φαίνονταν αξεπέραστα εμπόδια… Για τον ίδιο όμως όχι.

Όμως όταν διψάς για τη ζωή τα αδύνατα, γίνονται δυνατά.

Ο Τάκης ήθελε να ξανανιώσει αυτή την αίσθηση ελευθερίας. Όμως έπρεπε να βρει τον τρόπο.

Και τον βρήκε…

Μια λύση για να ανέβει και πάλι σε μοτοσικλέτα ήταν να επιλέξει τον τύπο που σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο είναι γνωστός ως boom trike. Μια τρίκυκλη και πολύ ιδιαίτερη μοτοσικλέτα, που φέρει κινητήρα αυτοκινήτου, συνήθως από παλιό VW με 1600άρι μοτέρ.

Όλα καλά ως εδώ, αλλά με το πως θα “καβαλάει” τη μηχανή του τι λύση υπάρχει;

Λύση δεν υπήρχε πρακτικά από τη μοτοσικλέτα που αγόρασε και έτσι δούλεψε “πατέντα”.

Αναζήτησε τους τρόπους που η μοτοσικλέτα του δεν θα επηρεαστεί από τις παρεμβάσεις που θα δοκίμαζε.

“Είναι ασύγκριτο αυτό που νιώθω. Απολαμβάνω αυτή την ελευθερία μέσα στη φύση” λέει ο Τάκης.

 

Περιγράφοντας τη ζωή του έως τώρα, βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν το έβαλε κάτω με το θέμα της αναπηρίας. Ίσα ίσα κάθε μέρα έκανε πράγματα για να την ξεπερνά. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό μετά το ατύχημα που είχε, αρχικά με τις ρίψεις στο στίβο και έπειτα με την άρση βαρών. Αυτό του προσέφερε αρκετή μυϊκή δύναμη στα άνω άκρα και τον βοήθησε σημαντικά να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην κίνηση. Άλλωστε όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο και τις φωτογραφίες μας, ο Τάκης ανεβαίνει ή κατεβαίνει από την μηχανή του με άνεση.

“Έως τώρα είχα μια τετράτροχη γουρούνα για να κατέβω στην παραλία να κάνω μπάνιο, αλλά δεν ήταν εύκολο όλο αυτό, ενώ το καρότσι δεν μπορούσα να το έχω μαζί μου. Το σκεφτόμουν συνέχεια, έψαχνα στο ίντερνετ και αναζητούσα λύσεις. Σκεφτόμουν να κατασκευάσω και κάτι δικό μου αν ήταν δυνατόν. Όμως ο νομοθέτης στη χώρα μας δεν δίνει έγκριση για να φτιάξεις κάτι δικό σου και να προχωρήσεις.

Μετά από πολλές αναζητήσεις, βρήκα τη μηχανή αυτή στη Ρόδο, επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη και προχώρησα στην αγορά με σκοπό να την διαμορφώσω έτσι, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μου. Τέσσερα χρόνια παλεύω για να την τροποποιήσω έτσι όπως τη θέλω εγώ. Πάντα θα ζητά κάτι παραπάνω, αλλά μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει να κυκλοφορώ με αυτονομία, να απολαμβάνω την ελευθερία αυτή που μου προσφέρει, στη θάλασσα, στο βουνό, νιώθω ξανά την αίσθηση του αέρα στο πρόσωπό μου” μας είπε αναφερόμενος στην διαδικασία αναζήτησης του μέσου που θα τον οδηγούσε στην ελευθερία.

Ο ίδιος δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποια άλλη μετασκευασμένη στην ίδια λογική μηχανή, που να παρέχει αυτές τις δυνατότητες. Είναι σίγουρο όμως, πως αν είναι ο πρώτος, θα δώσει πολλές ιδέες σε ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και διψώντας για τη ζωή αναζητούν αυτή την αίσθηση της ελευθερίας, που απολαμβάνει σήμερα ο Τάκης Ευθυμίου.

Στις βασικότερες παρεμβάσεις που έκανε στη μηχανή, είναι η ενσωμάτωση του αναπηρικού καροτσίου σε ειδική βάση, που του δίνει τη δυνατότητα με λίγες κινήσεις σε μικρό χρόνο να μπορεί να το φορτώνει ή να το ξεφορτώνει και να ανεβαίνει σε αυτό με ευκολία. Επίσης οι παρεμβάσεις που αφορούν τη λειτουργία της μηχανής, προσαμόζοντας ένα αυτόματο σασμάν για την αλλαγή των ταχυτήτων.

“Εμένα προσωπικά η αναπηρία δεν με έχει αλλάξει. Ότι έκανα και πριν κάνω και τώρα. Η αλλαγή είναι στη μετακίνηση

Στην αναπηρία πρέπει να προσαρμόσεις τον εαυτό σου να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες της καθημερινότητας σου. Για αυτό θέλω να είμαι αυτόνομος, να κάνω αυτό που μου αρέσει. Εμένα προσωπικά η αναπηρία δεν με έχει αλλάξει. Ότι έκανα και πριν κάνω και τώρα. Η αλλαγή είναι στη μετακίνηση. Πριν πήγαινα κάπου με τα πόδια, τώρα μπορώ να πάω με το καρότσι μου και με τη μηχανή μου. Αν θέλουμε βρίσκουμε τον τρόπο…” καταλήγει ο Τάκης...

Πηγή: ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις