Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έρχεται στην Πάτρα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής- Πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην πόλη;

Έρχεται στην Πάτρα ο υπουργός Μεταναστευ...

Συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα η κυβέρνηση

Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί εντός της εβδομάδας ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει μέχρι στιγμής, ο κ. Βίτσας προγραμματίζει να επισκεφθεί την αχαϊκή πρωτεύουσα την προσεχή Παρασκευή, 25 Μαΐου υλοποιώντας έτσι την υπόσχεση που είχε δώσει στους φορείς της περιοχής κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα λίγο πριν την επιχείρηση εκκένωσης της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου.

Στόχος της επίσκεψης του Υπουργού θα είναι να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ακτή Δυμαίων και κατά πόσο το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε μετά την επέμβαση της Αστυνομίας αλλά και την συνεχή επιτήρηση που υπάρχει πλέον στην παραλιακή οδό της πόλης.

Παράλληλα ο κ. Βίτσας θα συζητήσει με τους τοπικούς φορείς της Πάτρας την επόμενη μέρα και τον σχέδιο που υπάρχει ώστε να μην εμφανιστούν και πάλι αντίστοιχα φαινόμενα με δεδομένη την πληροφόρηση που έχει το Υπουργείο ότι το επόμενο διάστημα οι μεταναστευτικές πιέσεις που θα δεχθεί η χώρα θα είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κόλπους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής επικρατεί ικανοποίηση από το γεγονός ότι η επιχείρηση εκκένωσης έγινε με ήρεμο τρόπο, μια επιχείρηση που την χαρακτηρίζουν «ανθρωπιστική» αφού ένας από τους βασικούς στόχους της ήταν οι μετανάστες να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές όπου οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι σαφώς καλύτερες από εκείνες που επικρατούσαν σε ΑΒΕΞ και Λαδόπουλου.

Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης όλων των εξελίξεων στο μεταναστευτικό εντάσσεται και η σημερινή επίσκεψη στην Πάτρα του γενικού γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου ο οποίος συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, συμμετείχε για το θέμα σε σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Αυτό που επισήμαναν όλοι είναι το γεγονός ότι το πρόβλημα δεν τελείωσε σε μια νύχτα και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνέχιση της προσπάθειας και προσαρμογής του σχεδίου που έχει εκπονηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις. Αυτό σημαίνει καθημερινές περιπολίες στην Ακτή Δυμαίων κι έλεγχος των εγκαταλελειμμένων κτιρίων όπου θα μπορούσαν να βρουν προσωρινό κατάλυμα οι μετανάστες καθώς και επιτάχυνση των εργασιών «θωράκισης» του λιμανιού που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις