Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η...άγνωστη περιπέτεια του Χάρρυ Κλυνν όταν τον πήγε στο δικαστήριο ο Χρ. Σαρτζετάκης

Η...άγνωστη περιπέτεια του Χάρρυ Κλυνν ό...

Για την σάτιρα που του είχε κάνει στον δίσκο "Τίποτα"

Μία άγνωστη στους περισσότερους τουλάχιστον από το κοινό του σήμερα, περιπέτεια του αείμνηστου κωμικού ηθοποιού Χάρρυ Κλυνν ήρθε στην επιφάνεια, με αφορμή το δυσάρεστο νέο του θανάτου του σε ηλικία 78 ετών στις 21 Μαΐου 2018.

Η περιπέτεια του αυτή αφορούσε διακωμώδηση που είχε κάνει στον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και εξέχοντα πρώην ανώτατο δικαστικό Χρήστο Σαρτζετάκη, ο οποίος ήταν η επιλογή – έκπληξη του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για το ύπατο αξίωμα της χώρας, στις Προεδρικές εκλογές το 1985.

Ήταν λοιπόν το σωτήριο έτος 1986 όπως έγραψε το documento.gr, όταν ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, εμφανίστηκε στον εορτασμό της Παναγίας Σουμελά, φορώντας στο λαιμό έναν τεράστιο σταυρό.

Ο Χάρρυ Κλυνν στο φόρτε τότε της καριέρας του και εξαιρετικά δημοφιλής στο κοινό, δεν έχασε ευκαιρία και στο άλμπουμ που κυκλοφόρησε με τίτλο «Τίποτα» εμφανίστηκε ως άλλος… Σαρτζετάκης στο εξώφυλλο, με ανάλογα χαρακτηριστικά μεγάλα γυαλιά μυωπίας στα μάτια, προκαλώντας την οργή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος και αντέδρασε στην σάτιρα του Χάρρυ Κλυνν, μηνύοντας τον για προσβολή θρησκευτικών συμβόλων. Μάλιστα προχώρησε και στην απαγόρευση του εν λόγω δίσκου.

Ο Χάρρυ Κλυνν πάντως αθωώθηκε, επιβεβαιώνοντας, για μια ακόμα φορά, ότι όσοι έχουν αλλεργία με τη σάτιρα βρίσκουν τελικά το δάσκαλό τους, σύμφωνα με το documento.gr.

Ο ίδιος ο Χάρρυ Κλυνν, είχε πει τότε ότι επί 20 χρόνια σατίριζε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και όταν τον συνάντησε όχι μόνο δεν τον επέπληξε αλλά του έδωσε και συγχαρητήρια που κάνει τον κόσμο να γελά.

Λέγεται ότι η οργισμένη αντίδραση τότε του Χρήστου Σαρτζετάκη (στα 89 του χρόνια σήμερα) οφειλόταν στο γεγονός ότι ο Χάρρυ Κλυνν δεν είχε αφήσει εκτός από την σάτιρα του τόσο την σύζυγο του κ. Σαρτζετάκη, Έφη Αργυρίου όσο και την κόρη τους, Πετρούλα Αναστασία Σαρτζετάκη.

Ο κ. Σαρτζετάκης διετέλεσε Πρόεδρος το διάστημα 29 Μαρτίου 1985 – 5 Μαΐου 1990.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight