Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ιδρύθηκε Σωματείο Φίλων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Πάτρας!-Ποιοι είναι οι στόχοι του-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ιδρύθηκε Σωματείο Φίλων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς θα δράσει

Ένα σωματείο «Φίλων Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας» συστάθηκε πριν λίγο καιρό. Πρόεδρος του Σωματείου είναι η Μαριάννα Σταματιάδου η οποία μίλησε σε συνέντευξη Tύπου που δόθηκε για τους σκοπούς και τους στόχους του Σωματείου.

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο που έχει σκοπό τη συνένωση των φίλων του θεάτρου, τη κάθε μορφής εθελοντική βοήθεια για την ανάπτυξη, αναβάθμιση και προβολή του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου της Πάτρας.

Επίσης σκοπός του Σωματείου είναι η διάσωση του θεάτρου Απόλλων αλλά και η προώθηση της θεατρικής παιδείας στην Πάτρα.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Σωματείου οι στόχοι θα επιτευχθούν μέσα από την ανάπτυξη φιλίας και συνεγασίας όλων των φίλων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας αλλά και με τη συνδρομή και την ίδρυση και τη λειτουργία σχετικών με το θέατρο θεσμών. Ενδεικτικά ανέφερε το Μουσείο Θεάτρου, το Μουσείο Λαικής Τέχνης κ.α.

Έμφαση θα δοθεί στη οργάνωση εκδηλώσεων και επιμορφωτικών δρστηριοτήτων, στην κυκλοφορία εντύπων για το θέατρο, σε εκθέσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεων λογοτεχνικών βεαδιώ, εικαστικών εκθέσεων.

Όπως ακούσαμε με την οργάνωση εκδηλώσεων σχετικών με τις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ θα επιτυγχάνεται καλύτερη γνωρίμια με τους συγγραφείς των θεατρικών έργων, τους μεταφραστές, τους σκηνοθέτες και γενικά όλους τους συντελεστές των παραστάσεων και της ιστορίας των παραστάσεων και των έργων αυτών.

Στα σχέδια του Σωματείου είναι επίσης η εθελοντική εργασία για την προώθηση των παραστάσεων και του συνολικού έργου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ αλλά και η οργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών για την παρακολούθηση σημαντικών θεατρικών γεγονότων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης θα γίνει προσπάθεια για λειτουργική και οργανωτική αναβάθμιση του θεάτρου "Απόλλων". Τέλος στα σχέδια του Σωματείου είναι και η ανάπτυξη σχέσεων με το τμήμα Θεατρικών Σπουδών .

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture