Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ DISCOVER ΤΗΣ ΒΟΥΡΒΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΠΟΥΖΟ- ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΟ "ΓΙΝΑΤΙ", ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ DISCOVER ΤΗΣ ΒΟΥΡΒΑΧΗ ΓΙΑ Τ...

Παρουσίασε το νέου του βιβλίο με πολυάριθμο κοινό

Στην Πάτρα βρέθηκε ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος προκειμένου να παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Γινάτι. Ο σοφός της λίμνης» που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Το ραντεβού δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο βιβλιοπωλείο Discover που από τον περασμένο Αύγουστο βρίσκεται στο πεζόδρομο της Βούρβαχη.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το βιβλιοπωλείο, τις εκδόσεις αλλά και τον Πανηπειρωτικό σύλλογο της Πάτρας. Οι Ηπειρώτες έδωσαν δυναμικό παρόν στην εκδήλωση αφού η αγάπη και η εκτίμηση που έχουν στο πρόσωπο του συμπατριώτη τους είναι μεγάλη.

 

Γεμάτο το Discover για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου 

 

Από νωρίς πλήθος κόσμου άρχισε να καταφθάνει στον πεζόδρομο μενώ ο συυγγραφέας τους υποδεχόταν με ιδιαίτερη χαρά.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε συγκινημένος από την ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού του το οποίο συμπορεύεται μαζί του εδώ και παρα πολλά χρόνιο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Πανηπειρωτικού συλλόγου, Αλέξανδρος Χάιδας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Λευτέρης Τσιρώνης, μέλος του Πανηπειρωτικού συλλόγου, έμμισθος υποθηκοφύλακας Πατρών αλλά και συγγραφέας.

 

Ο συγγραφέας μίλησε στο κοινό του για του για το νέο του βιβλίου πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές πορεύονται στα χρόνια της ιταλικής κατοχής των Ιωαννίνων του 1917,  της πρώτης απόπειρας δημιουργίας Βλάχικου πριγκιπάτου στην Πίνδο, της εξόρυξης πετρελαίου στη Δραγοψά, της εκστρατείας στη Μικρά Ασία, της προσφυγιάς Μικρασιατών και Ποντίων, αλλά κι εκείνης των Τουρκογιαννιωτών, του διχασμού σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς και της μάστιγας της ληστοκρατίας στην Ήπειρο.

Ιστορικά στοιχεία στο μυθιστόρημα

 

Ο συγγραφέας πρόδωσε ελάχιστα από τα στοιχεία της έρευνας του που αποτυπώνεται στις σελίδες του βιβλίου και μίλησε για τους ήρωες του που ακολούθησαν τα βήματα Εβραίων, Βλάχων, Αλβανών και Σαρακατσάνων στην ταραγμένη εποχή πριν από το 1922 και κατά την πρώτη δεκαετία του Μεσοπολέμου.

Ο Γιάννης Καλπούζος «φώτισε» την πατρίδα στην οποία συνυπάρχουν ή συγκρούονται διαφορετικοί κόσμοι, ομάδες και άτομα. «Σμίγουν ή αποχωρίζονται τα όνειρα κι ανακατώνονται τα αίματα, οι θρησκείες και οι γλώσσες∙ κι όλα συμβαίνουν στα Γιάννενα, στην πόλη των θρύλων και της μυστηριακής γοητείας».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας καταχειροκροτήθηκε, υπέγραψε βιβλία και φωτογραφήθηκε με τους αναγνώστες του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture