Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κυκλοφόρησε ο 7ος τόμος του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού για το Αρχαίο Θέατρο "Λογείον"

Κυκλοφόρησε ο 7ος τόμος του διεθνούς επι...

Σκοπός του περιοδικού είναι η μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού θεάτρου διεπιστημονικά

Κυκλοφόρησε ο 7ος τόμος (2017) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού για το Αρχαίο Θέατρο Λογείον/Logeion. A Journal of Ancient Theatre που εκδίδεται από το 2011 με ευθύνη μελών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

Σκοπός του περιοδικού είναι η μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού θεάτρου διεπιστημονικά (από την πλευρά, μεταξύ άλλων, της θεατρολογίας, της κλασικής φιλολογίας, της αρχαιολογίας, της επιγραφικής) τόσο σε σχέση με την ίδια την αρχαιότητα όσο και με την πρόσληψη του Αρχαίου Θεάτρου στη νεότερη εποχή.

Το περιοδικό κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και συγχρόνως σε ηλεκτρονική μορφή (http://www.logeion.upatras.gr/), ενώ περιλαμβάνεται ήδη σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνώς βάσεις ηλεκτρονικών περιοδικών, την ProQuest και την EBSCO. Στην εκδοτική επιτροπή του περιοδικού συμμετέχουν διεθνώς διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, όπως ο ομότιμος καθηγητής του Παν. της Νέας Υόρκης και πρώην Πρόεδρος του Παν. Κρήτης Γρ. Μ. Σηφάκης, ο Ακαδημαϊκός Μιχ. Τιβέριος και αρκετοί άλλοι. Διευθυντής του περιοδικού είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Σ. Τσιτσιρίδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture