Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΠΟΨΕ «Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ- ΣΤΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ

ΑΠΟΨΕ «Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡ...

Από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, με ελεύθερη είσοδο

Η Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΑΠ μας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Η αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη» σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 26 Μαΐου ώρα 20:00 στο Θέατρο Λιθογραφείο (Μαιζώνος 172, Πάτρα).

Στην παράσταση, διάρκειας 80 λεπτών, ο Βασίλης Καραμπούλας θα ερμηνεύσει τον Σωκράτη και ο Γιάννης Κολόι τον Μέλητο, σε μια σκηνική αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη στην αρχαία ελληνική γλώσσα (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά).

Πρόκειται για ένα μοναδικό πολιτισμικό και εκπαιδευτικό γεγονός, αφού για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να παρακολουθήσει την απολογία του Πλάτωνα στην αρχαία ελληνική γλώσσα, η οποία διδαγμένη με την πρωτότυπη λογική – μουσική μέθοδο του Δήμου Αβδελιώδη, ακούγεται για πρώτη φορά ως ζωντανή και οικεία γλώσσα.

Η δραματουργική προσέγγιση, αλλά κυρίως το άκουσμα αυτό του προφορικού λόγου της αρχαίας ελληνικής γλώσσας δίνει την δυνατότητα στους θεατές-ακροατές να ακούσουν και να νιώσουν τον διαχρονικό πλούτο των ιδεών του Σωκράτη, ως οικείο και αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και της παιδείας. Μ' αυτόν τον τρόπο συνδυάζεται ουσιαστικά η πολιτισμική δράση με την αληθινή ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Φωτ.: Γιώργος Χρυσοχολίδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture