Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ τα σχέδια αξιοποίησης Λαδόπουλου, Παλαιών Σφαγείων και αποθηκών ΑΣΟ

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ τα σχέδια αξιοποίησης Λαδόπ...

Αν γίνουν πράξη θ’ αλλάξει η εικόνα της περιοχής

Σχέδια ανάπλασης μια σειράς παλαιών κατά βάση εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων στην περιοχή  της Νότιας Πάτρας βρίσκονται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό. Τα σχέδια αυτά παίρνουν πλέον, μετά και την απομάκρυνση των προσφύγων, άλλες διαστάσεις καθώς το ένα εξ’ αυτών αφορά το πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου στο οποίο διέμεναν αρκετοί μετανάστες.

Στα πλάνα Περιφέρειας, Δήμου αλλά και άλλων φορέων περιλαμβάνονται, εκτός του Λαδόπουλου, τα Παλαιά Σφαγεία, οι αποθήκες του ΑΣΟ, η Πειραϊκή Πατραϊκή καθώς και η ΑΒΕΞ η οποία βέβαια ανήκει σε ιδιώτη.

 

Το πλάνο εκείνο που μπήκε πιο πρόσφατα στη «ζωή» μας είναι η ανάπλαση του εργοστασίου του Λαδόπουλου. Όπως όλα δείχνουν έχει επέλθει συμφωνία προκειμένου η χρήση του χώρου που ανήκει στο Δήμο Πατρέων  να περάσει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η οποία, εκμεταλλευόμενη την Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα προτίθεται να δώσει και πάλι ζωή στις εγκαταστάσεις.

Το ακίνητο αποτελείται από συγκρότημα 13 κτιρίων, το εμβαδό των οποίων ανέρχεται σε περίπου 44,500 τ.μ., ενώ η συνολική έκταση του γεωτεμαχίου υπερβαίνει τα 48.000 τ.μ. Στις προτάσεις περιλαμβάνονται το Διοικητήριο της Περιφέρειας, το Μουσικό Σχολείο, παιδικός σταθμός, εκθεσιακός χώρος, χώρου νεανικής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας στο πλαίσιο του Patras IQ, αθλητικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήρια κ.ά.

 

 

 

Παράλληλα ο Δήμος Πατρών αναζητά κονδύλια 1,5εκ. ευρώ για την εκ βάθρων ανακαίνιση του λυόμενου θεάτρου «Εργοστάσιο Τέχνης» που βρίσκεται ουσιαστικά στον ίδιο χώρο και το οποίο παραμένει αναξιοποίητο μετά τις ζημιές που υπέστη κατά τον σεισμό του 2008. Στόχος να αποκατασταθούν οι βλάβες και να αγοραστεί καινούργιο σύστημα κλιματισμού καθώς το παλαιό έχει λεηλατηθεί ώστε το θέατρο ν' ανοίξει και πάλι για παραστάσεις και γενικότερα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

 

Για τα παλαιά σφαγεία, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg (Ελλάδα-Ιταλία), Δήμος, Περιφέρεια και Επιμελητήριο στοχεύουν στην ανάδειξη του χώρου με δράσεις που αφορούν το Καρναβάλι της Πάτρας, τον Καραγκιόζη κ.α. Μεταξύ άλλων προβλέπονται:

-Κτίρια διοίκησης και κέντρο ενημέρωσης.

-Χώρος προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού και της ιστορίας του

-Πολυχώρος με αίθουσα συνεδριάσεων και ομιλιών, θεατρική σκηνή, προβολή ταινιών κ.α.

-Χώρος εκπαίδευση και κατασκευής δημιουργιών σε τρισδιάστατη απεικόνιση.

-Εκθεσιακός  χώρος για περιοδικές και μόνιμες εκθέσεις

-Χώρος προβολής της ιστορίας του Καραγκιόζη και εργαστήριο δημιουργίας φιγούρων κ.α.

 

 

Για τις αποθήκες ΑΣΟ, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και φορέα υλοποίησης το Δήμο, θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο». Σύμφωνα με την αρχική μελέτη του έργου θα περιλαμβάνει ένα θέατρο περίπου 400 θέσεων, κινηματογράφο, διαδικτυακή βιβλιοθήκη με αίθουσα υπολογιστών, ειδικό χώρο για εκθέσεις, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ κ.α..

Η Πειραϊκή-Πατραϊκή, η οποία ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, περιμένει και αυτή την αξιοποίησή της σε συνδυασμό με την έλευση στην περιοχή της σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής και την κατασκευή του εμπορικού κομματιού του Λιμανιού της πόλης.

Η ΑΒΕΞ ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία η οποία σχεδιάζει να βγάλει τις εγκαταστάσεις σε πλειστηριασμό προκειμένου να αξιοποιηθεί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις