Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ένας αλλά… "λέων" ο γιατρός στο αιματολογικό του Αγ. Ανδρέα- Αντιδράσεις κι απαντήσεις στο thebest.gr για την απόσπαση

Πάτρα: Ένας αλλά… "λέων" ο για...

Στο Πανεπιστημιακό δύο μέρες την εβδομάδα η άλλη αιματολόγος

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» μετά από την απόφαση της διοίκησης αλλά και της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας να επιτραπεί σε γιατρό του αιματολογικού τμήματος να μετακινείται δύο μέρες την εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετικό αίτημα της ίδιας της γιατρού ουσιαστικά για εκπαιδευτικούς λόγους όμως αυτό σημαίνει ότι τις δύο μέρες που θα απουσιάζει θ’ απομένει πίσω μόνος του ένα γιατρό και πιο συγκεκριμένα ο διευθυντής του τμήματος Παναγιώτης Ζήκος.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει μιλώντας στο thebest.gr η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του Αγ. Ανδρέα, Ελένη Θεοδωρή, φέρεται να συμφωνούσε με την εξέλιξη αυτή, στην πορεία όμως προφανώς συνειδητοποιώντας το τι θα σήμαινε αυτή η μετακίνηση για το τμήμα, άλλαξε άποψη. Η τελική απόφαση της διοίκησης, μετά από έξι μήνες συζητήσεων και ανταλλαγή απόψεων με όλους τους εμπλεκόμενους, έχει προκαλέσει την αντίδραση και των συνδικαλιστών γιατρών.

Μάλιστα ο γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, Σπύρος Μάρκου, εξέδωσε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αποδυναμώνουν πλήρως το ΓΝΠ, το οποίο λειτουργεί πλέον με έναν αιματολόγο, αν και στον οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπονται τρεις θέσεις, του διευθυντή και δύο επιμελητών».

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή την στιγμή, για δύο μέρες την εβδομάδα, ο κ. Ζήκος θα απομένει μόνος του στον Άγιο Ανδρέα αφού η τρίτη αιματολόγος του τμήματος έχει μετακινηθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών και περίπου πέντε χρόνια, όπως έλεγαν στο thebest.gr πηγές μέσα από τον Νοσοκομείο των Πατρών, πραγματικά «αγνοείται».

Ως εκ τούτου για 2 μέρες την εβδομάδα ο κ. Ζήκος καλείται από μόνος του να αναλάβει την παρακολούθηση, των περίπου 35 ραντεβού την ημέρα, την ημερήσια νοσηλεία 12 -15 ασθενών και  την παρακολούθηση ασθενών που νοσηλεύονται σε άλλα τμήματα.

«Δεν πρόκειται για ολική μετακίνηση της γιατρού στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Θα πηγαίνει εκεί δύο μέρες την εβδομάδα στο πλαίσιο της προσωπικής της εξέλιξης και της ενημέρωσής της σε μοντέρνες θεραπείες. Το κάνουμε με όλες τις ειδικότητες. Δεν καταλαβαίνω το μένος που υπάρχει. Τα ίδια έλεγαν ορισμένοι και πέρυσι με την νεφρολογική κλινική και τώρα ετοιμάζονται καινούργιες μονάδες για τεχνικό νεφρό, σε καινούργιες εγκαταστάσεις και μηχανήματα», δηλώνει από την πλευρά του ο διοικητή του «Αγίου Ανδρέα», Θόδωρος Σερεμέτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσία. Η κυρία Θεοδωρή επισημαίνει στο thebest.gr ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του αιματολογικού τμήματος καθώς η γιατρός θα απουσιάζει μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα. Παράλληλα όπως μας εξηγεί, θα εφημερεύει κανονικά στον «Άγιο Ανδρέα» ενώ θα υπάρχει πλήρης συνεννόηση με τον κ. Ζήκο για το πώς θα ληφθούν οι άδειες.

«Τόσο στην κανονική άδεια του Διευθυντή του τμήματος όσο και σε έκτακτες περιπτώσεις που θα αναγκαστεί να λείπει, η γιατρός θα βρίσκεται κανονικά στον πόστο της. Υπάρχουν και άλλα τμήματα που κατά καιρούς λειτουργούν με έναν γιατρό, αλλά πάντα φροντίζουμε να καλύπτονται οι ανάγκες. Και τώρα για παράδειγμα κάνουμε προσπάθεια να φέρουμε κι άλλον αιματολόγο για τη μεσογειακή αναιμία», σημειώνει η κυρία Θεοδωρή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις