Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάρτο Αλλιώς

Πάρτο Αλλιώς

Του Ντίνου Βγενόπουλου

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ (ΤΟΥΣ)

Σε  εφημερίδα δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες  άρθρο(;) ρεπορτάζ(;) μιας κυρίας  της οποίας το όνομα της οποίας δεν έχει σημασία,  ,  όπου στον τίτλο αναφερόταν και «κατόπιν εορτής», και  η πρώτη εντύπωση ήταν πως πραγματικά γιορτάζουν τον όλεθρο από τις πυρκαγιές που οδήγησαν σε φρικτό θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας και ανυπολόγιστες  -προς το παρόν – καταστροφές.

Με αφορμή αυτό το κείμενο ο απλός αναγνώστης αντιλαμβάνεται  πόσο χαίρονται για την καταστροφή.  Αφού όλα τα σχέδια, οι τρικλοποδιές , οι μεθοδεύσεις απέτυχαν  και η ..παρένθεση δεν είναι παρένθεση , αλλά συγκροτημένη πολιτική και ιδεολογική μάχη , το τραγικό γεγονός ήταν ….μάνα εξ ουρανού.    Εξάλλου το …επιβεβαιώνουν Αμβρόσιος και Τράγκας...

Πάνω στις στάχτες και το όλεθρο χτίζουν τις ελπίδες τους αδιαφορώντας – δεν χρειάζεται προσπάθεια να το δεις – για το χαμό. Είναι η ευκαιρία για να χτυπήσουν τον αντίπαλο και μισητό εχθρό , είναι το γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να κραυγάσουν  όπως  φωνάζει κάθε κλέφτης  για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Φωνάζουν –υποκριτικά αυτοί που δεν άφησαν το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ αμαγάριστο, από την απλή καθημερινότητα μέχρι την ίδια τη Δημοκρατία – υποτάσσοντας τα όλα στην λογική  και τα συμφέροντα του κουμπάρου noor one , τις Off shore των συζύγων , τους  «νόμους» περί ευθύνης υπουργών , τις λίστες και ,ων ου έστι αριθμός…

Ενδεικτικά,  όπως έχει ανακοινωθεί «το οικόπεδο στο οποίο βρέθηκαν νεκροί 26 άνθρωποι «ανήκει»  στη Χριστιάνα και τον Βασίλη Φράγκο. Η Χριστιάνα Φράγκου ήταν πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, ενώ είναι ανιψιά του πρώην βουλευτή (1974-1993) και Νομάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Φράγκου, ο οποίος είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της Βουλής. Εναντίον του είχε ασκηθεί δίωξη στις αρχές του '99, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», για «παράνομες συνδέσεις αυθαίρετων κτισμάτων με τα δίκτυα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ. Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται σε ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων, όπου τα αυθαίρετα κτίσματα είναι τουλάχιστον δύο».

Αυτού του είδους οι άνθρωποι , αυτής της κατηγορίας οι πολιτικοί , αυτού του φυράματος οι δημοσιογράφοι  θεωρούν τα όποια μέτρα ελήφθησαν για να απαλυνθούν οι συνέπειες   της τραγωδίας  ως «κατόπιν εορτής». Ναι, είναι η γιορτή Τους ,  η γιορτή του θανάτου και της καταστροφής, από την οποία ελπίζουν να βγουν ωφελημένοι  και πολιτικά κερδισμένοι και μάλιστα άμεσα μήπως και το τραγικό γεγονός αποτελέσει  , εκτός των άλλων , αφορμή για την κατεδάφιση  χιλιάδων αυθαιρέτων , …φραγκάτων στην συντριπτική τους  πλειοψηφία.

Ναι είναι η γιορτή τους , όπως και κάθε καταστροφή γιατί  έτσι νομίζουν πως πλησιάζει η ώρα της επιστροφής τους στην εξουσία , ως «νόμιμων ιδιοκτητών της χώρας»  όπως  εύστοχα λέει ο Θεόφιλος Σιχλετίδης .

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις