Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

TI ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕ- ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΡΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ 19/8

TI ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕ- ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΡΙΟ...

Ξεκίνησε το πολυαναμενόμενο «Βιβλιοπωλείο της κυρίας Γκριν»

Στο μοναδικό θερινό σινεμά της περιοχής της Πάτρας, στο σινε-Κάστρο στο Ρίο θα προβληθεί από την Πέμπτη 9/8 έως και την Κυριακή 12/8/2018 στις 22.00, η κοινωνική ταινία «Το Βιβλιοπωλείο της κυρίας Γκριν» σε σκηνοθεσία της Ιζαμπέλ Κοϊξέ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έμιλι Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι και Πατρίσια Κλάρκσον.

Διάρκεια: 113 λεπτά

Περίληψη

Αγγλία 1959. Μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει, παρά την αντίθεση των κατοίκων, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Μια απόφασή που θα εξελιχθεί σε πολιτικό ναρκοπέδιο, με τους περισσότερους να βλέπουν στο πρόσωπό της έναν ανεπιθύμητο εχθρό. Εκθέτοντας τους κατοίκους σε ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζει το έδαφος της αφύπνισης για τη συντηρητική αυτή πόλη. Βασισμένο στο best-seller της Πενέλοπε Φιτζέραλντ.

Aπό τη Δευτέρα 13/8 έως και την Τετάρτη 15/8/2018 στο σινε-Κάστρο στο Ρίο θα παιχθούν στις 20.30 η παιδική animation ταινία «Οι Απίθανοι 2» σε σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ και στις 22.20 η Γαλλική κωμωδία «Η Οικουγένεια».

Στους «Απίθανους 2», η Έλεν/Ελαστίνα ηγείται μιας καμπάνιας για να επιστρέψουν οι Σούπερ Ήρωες στη δράση. Ο Μπομπ/Κύριος Απίθανος, μαζί με την Βάιολετ, τον Ντας και το μωρό Τζακ-Τζακ, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την καθημερινή, «φυσιολογική» ζωή στο σπίτι, ενώ οι υπερδυνάμεις του Τζακ-Τζακ είναι στο τσακ να αποκαλυφθούν. Η αποστολή ανατρέπεται όταν ένας νέος κακός εμφανίζεται με ένα ευφυές και επικίνδυνο σχέδιο που θέτει τα πάντα σε τρομερό κίνδυνο. Η οικογένεια των Παρ όμως δεν αποφεύγει ποτέ μια πρόκληση, ειδικά με τον Ψύχτρα στο πλευρό της. Για αυτό και είναι όλοι τους τόσο…Απίθανοι.

Το φιλμ προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά.

«Η ΟΙΚΟΥΓΕΝΕΙΑ»

Κωμωδία Γαλλικής παραγωγής 2018.

Διάρκεια: 117 λεπτά.

Σκηνοθεσία Ντάνι Μπουν, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους: Λοράνς Αρνέ, Βαλερί Μπονετόν, Λιν Ρενό.

Ο Βαλεντάν Ντε είναι ένας διάσημος αρχιτέκτονας ο οποίος ντρέπεται για την επαρχιώτικη και φτωχή καταγωγή του, την οποία αποκρύπτει επιμελώς. Μια μέρα, όμως, η… οικουγένειά του αποφασίζει να του κάνει επίσκεψη-έκπληξη.

Aπό την Πέμπτη 16/8 έως και την Κυριακή 19/8/2018 στις 22.00 θα προβληθεί η πρωτότυπη Γαλλική κομεντί  «Θα έρθω κοντά σου σιγά σιγά».

Σκηνοθεσία: Φρανκ Ντιμπόσκ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φρανκ Ντιμπόσκ, Έλσα Ζίλμπερσταϊν, Αλεξαντρά Λαμί, Ζεράρ Νταρμόν.

Διάρκεια: 107 λεπτά

Περίληψη

Ο Ζοσελίν, επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά και μανιώδης ψεύτης, στην προσπάθειά του να αποπλανήσει μια όμορφη γυναίκα, παριστάνει το άτομο με ειδικές ανάγκες. Όλα καλά, μέχρι την ημέρα που θα γνωρίσει την αδελφή της…

Στις ταινίες προσεχώς συγκαταλέγεται η επανακυκλοφορία του βραβευμένου με Όσκαρ, συγκινητικού φιλμ σε σκηνοθεσία του Τζουζέπε Τορνατόρε, «Σινεμά ο παράδεισος».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Σαλβατόρε Κάσιο, Μάρκο Λεονάρντι

Διάρκεια: 125 λεπτά

Περίληψη

Το αριστούργημα του Τζουζέπε Τορνατόρε κυκλοφόρησε το 1988 και πήρε το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη.

Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία… Η ταινία είναι βασισμένη στη ζωή του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε.

www.cinekastro.wordpress.com.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture