Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ύφεση οι φωτιές στη Ζάκυνθο - Για εμπρησμό μιλά ο Δήμαρχος

Σε ύφεση οι φωτιές στη Ζάκυνθο - Για εμπ...

Ενισχύσεις εστάλησαν χθες από την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Μνήμες των μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν πέρυσι το νησί, ξύπνησαν οι δύο νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το απόγευμα, σε δυο διαφορετικές περιοχές, μια στο Κοιλιωμένο και μια στο Λαγοπόδο (περιοχή Καταλούπου), με ελάχιστη ώρα διαφορά η μια από την άλλη και κάτω από ύποπτες όπως όλα δείχνουν συνθήκες.

Σήμερα το πρωί και σε ότι αφορά στο μέτωπο του Μαχαιράδου είναι σε ύφεση ενώ εκείνο του Κοιλιωμένου εξακολουθεί να δίνει αναζωπυρώσεις.Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας ενώ μαζί με τις τοπικές δυνάμεις επιχειρούν ενισχύσεις από την Πελοπόννησο που έφτασαν στο νησί.

 

Το χρονικό
Μεγαλύτερη ήταν η πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς είχε χωριστεί σε δύο μέτωπα – ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο να καίει πευκοδάσος της περιοχής. Εκεί επιχειρούσαν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες και 5 υδροφόρες ενώ από το απόγευμα μέχρι και τις 20.00 μ.μ. επιχειρούσαν ρίξεις νερού, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου canader, δυο τύπου pzl και το ελικόπτερο “Αφροδίτη” τύπου Erikscon.
Στο άλλο μέτωπο στου Καταλούπου, το οποίο και αυτό εξακολουθούσε να είναι σε πλήρη εξέλιξη και πότε να κινείται προς τον Αγαλά και πότε προς τη Λιθακιά, επιχειρούσαν για την κατάσβεση της 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες. “Σύμμαχος” των πυρκαγιών, ήταν οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και έφταναν τα 6 μποφόρ, ενώ υπήρχε ο κίνδυνος να ενισχυθούν αργότερα.
Από την πρώτη στιγμή κοντά στον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πύραρχο Δημήτρη Πατράκη βρίσκονταν ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Νιοτόπουλος, ο Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς με τον Αντιδήμαρχο Ν. Πέττας, ενώ τη δική του συμβολή είχε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρ. Πανόριος.

Ενισχύσεις από την Πελοπόννησο 
Σημαντική βοήθεια στο έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, αναμένεται να προσφέρουν οι ενισχύσεις, που έφτασαν στο νησί, από την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, με το πλοίο της γραμμής έφτασαν στο λιμάνι της Ζακύνθου, και από εκεί στα μέτωπα ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά.

Προβληματισμός για τα περιστατικά
Τα ακριβή αίτια αναζητά το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Υπάρχουν, ωστόσο, υποψίες ότι η τοποθέτησή τους, δεν ήταν τυχαία. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για ακόμα περιστατικό της τελευταίες ημέρες όπου μαζί με τη Μπόχαλη, τις Νερατζούλες, το Βροντόνερο και τη Λιθακιά κάποιοι στέλνουν μήνυμα και θα πρέπει οι αρχές να λάβουν σοβαρά υπόψη το “καμπανάκι” που χτυπάει.
“Λυπάμαι που καίγονται πεύκα και λυπάμαι που για ακόμη μια φορά ανθρώπινο χέρι εγκληματεί για το περιβάλλον και την φύση με κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων. Θα κάνουμε επιτήρηση με όλες τις δυνάμεις. Εμείς έχουμε σε επιφυλακή όλους τους προέδρους μας σαν Δημοτική Αρχή. Όλοι να επαγρυπνούν και κάθε ύποπτη κίνηση να την αναφέρουν στην Πυροσβεστική και στον Δήμο. Πρέπει να αγαπήσουμε το περιβάλλον να μην το καίμε. Έχουμε την πικρή περσινή εμπειρία. Έχουμε συστράτευση των δυνάμεων του νησιού. Κάποιες ανησυχητικές φωτιές δημιουργούν προβληματισμό” δήλωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου.
“Κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν το έργο τους και δεν ξέρω για ποιο λόγο. Ικανοποιούνται με το να καίνε τα δάση και να γίνεται καταστροφή στο περιβάλλον”, μας δήλωσε ο κ. Σπύρος Κωστής.

 

πηγή: imerazante.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις