Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το φιλμ «The Man who killed Don Quixote - Δον Κιχώτης» στις 6 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα

Το φιλμ «The Man who killed Don Quixote ...

Σε διανομή της Seven Films

H πολυσυζητημένη ταινία λήξης του φετινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών «The Man who killed Don Quixote - Δον Κιχώτης» του Τέρι Γκίλιαμ με τους Άνταμ Ντράιβερ και Τζόναθαν Πράις, αναμένεται στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 να κάνει πρεμιέρα από την Seven Films, στις Ελληνικές αίθουσες και πιθανόν να έρθει και στην Πάτρα.

Εμπνευσμένο από τον ήρωα του Miguel de Cervantes – Θερβάντες, και μπλέκοντας το μύθο με την πραγματικότητα, το συγκεκριμένο φιλμ ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που εμφανίστηκε μπροστά του και κατάφερε να γυριστεί μετά από προσπάθειες τουλάχιστον 2 δεκαετιών. Και μόνο λόγω αυτής της ταλαιπωρίας η ταινία θεωρείται ένα αναπάντεχο σινεφίλ δώρο.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, είναι μία κινηματογραφική παραγωγή, «στοιχειωμένη» για πολλά χρόνια, μία σουρεαλιστική και απόλυτα μοντέρνα διασκευή του αριστουργήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ο οποίος είχε πολεμήσει κι εδώ στην ναυμαχία της Ναυπάκτου τον 16ο αιώνα. Ήταν η εκτός συναγωνισμού ταινία λήξης του πρόσφατου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών και η προβολή του αποτέλεσε την υλοποίηση και πραγματοποίηση του άπιαστου ονείρου του σκηνοθέτη Τέρι Γκίλιαμ, ο οποίος ήταν κατά το παρελθόν μέλος των Μόντι Πάιθον. Το ρόλο της Δουλτσινέας υποδύεται η Ζοάνα Ριμπέιρο από την Πορτογαλία.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture