Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αφαιρέθηκε ο «Τραμπ-ψηφιδωτό» από λακκούβα

Αφαιρέθηκε ο «Τραμπ-ψηφιδωτό» από λακκούβα

Οι αρχές της Ν. Υόρκης ενοχλήθηκαν και την αφαίρεσαν

Εδώ και χρόνια, ο Τζιμ Μπέιτσορ γεμίζει τις λακκούβες στους ρημαγμένους δρόμους του Σικάγου με πανέμορφα ψηφιδωτά, μπουκέτα λουλουδιών, έντομα, πουλιά, όλα όμορφα, και παίρνει τα εύσημα από τους κατοίκους και τις αρχές της πόλης. Ξεκίνησε μια αντίστοιχη σειρά παρεμβάσεων στους δρόμους της Νέας Υόρκης, γέμισε μία λακκούβα με το πρόσωπο του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ - σε ψηφιδωτό, πάντα -, οι αρχές του Μεγάλου Μήλου ενοχλήθηκαν και την αφαίρεσαν!

Διαφορά στις αντιδράσεις του υπουργείου Μεταφορών στο Σικάγο και της αντίστοιχης υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη: το 2014, εκπρόσωπος της πρώτης είχε δηλώσει στη εφημερίδα The Chicago Tribune ότι «ο κ. Μπέιτσορ και η τέχνη του είναι απόδειξη ότι ακόμη και ο πιο ψυχρός και σκληρός χειμώνας δεν θα σκοτεινιάσει τη διάθεση των κατοίκων του Σικάγου».

Ακριβώς αντίθετη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Μεταφορών στη Νέα Υόρκη. Ο Μπέιτσορ εγκαινίασε τη σειρά «Παράσιτα της Νέας Υόρκης»: νεκροί αρουραίοι, κατσαρίδες, περιστέρια. Μία από τις παρεμβάσεις στη σειρά ήταν το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ. «Υποθέτω ότι οι περισσότεροι Νεοϋορκέζοι τον μισούν» απάντησε ο Μπέιτσορ όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το Hyperallergic.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη The New York Post, ο Μπέιτσορ εξήγησε ότι την παρέμβασή του «μπορεί κάποιος να τη δει και με τους δυο τρόπους: είτε ότι τιμάς τον Πρόεδρό σου είτε ότι περνάς με τ' αυτοκίνητό σου πάνω από τον Τραμπ».

Η δημοσιευμένη συνέντευξη περιελάμβανε και τις ακριβείς τοποθεσίες όλων των παρεμβάσεων του Μπέιτσορ στους δρόμους της πόλης. Ο καλλιτέχνης παραδέχεται ότι αυτή η συνέντευξη του κόστισε το ντεμπούτο του στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight