Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΤΑ: Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ 2018

ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΤΑ: Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ...

Ψηφίστε την διαδικτυακά

Γεννήθηκε στα Βραχνέικα, κινείται μεταξύ Πάτρας και Ντουμπάι, σπούδασε Μηχανικός Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, αλλά είναι πιστά αφοσιωμένη στην μεγάλη της αγάπη την ζωγραφική, στην οποία εξάλλου διαπρέπει από την ηλικία των 12 ετών! Τότε κέρδισε το πρώτο της βραβείο ζωγραφικής από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πατρών.

Ο λόγος για την ζωγράφο Μαρία Γούτα, η οποία αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση στο Carrousel du Louvre στο Παρίσι, ενώ παράλληλα αναμένει τα αποτελέσματα των Παγκοσμίων Βραβείων Τέχνης 2018 που διεξάγονται στο Ντουμπάι στην κατηγορία ζωγραφικής και στα οποία συμμετέχει με αξιώσεις.

Καθόλη τη διάρκεια της ενασχόλησης της με τη ζωγραφική έχει δουλέψει παραστατικά και αφηρημένα έργα χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά υλικά (λάδι, ακρυλικό, παστέλ και κάρβουνο).
Τα τελευταία χρόνια έχει επιρροές από τον αφηρημένο Εξπρεσιονισμό και τον Κυβισμό, ενώ ο  Τζακσον Πόλλοκ αποτελεί για την καλλιτέχνιδα πηγή έμπνευσης καθώς αυτοεκφράζεται καλύτερα με την ελευθερία της μορφής και των σχημάτων που αποτυπώνονται στους πίνακες.
Τα τελευταία χρόνια, καθώς ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, έχει εκθέσει τα έργα της σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Εκθεση ζωγραφικής στο Ντουμπάι εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Για την υποψηφιότητά της στα Παγκόσμια Βραβεία Τέχνης 2018 που διεξάγονται στο Ντουμπάι στην κατηγορία ζωγραφικής, μπορείτε να την ψηφίσετε στο παρακάτω λινκ.
https://1.shortstack.com/FbqThT/l68FJ?w=55727817&e=192926253
Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή μέχρι τέλος Αυγούστου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Νοέμβριο.

Η καλλιτέχνιδα Μαρία Γούτα

Η καλλιτέχνιδα Μαρία Γούτα

Η καλλιτέχνιδα Μαρία Γούτα

Το έργο με το οποίο συμμετέχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό στο Ντουμπάι

Το έργο με το οποίο συμμετέχει στον Παγκ...

Το έργο με το οποίο συμμετέχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό στο Ντουμπάι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture