Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Το Θέατρο Λιθογραφείον μετατρέπεται σε πολυχώρο τέχνης -Περνά στα χέρια της Ελένης Καραμούζη

Πάτρα: Το Θέατρο Λιθογραφείον μετατρέπετ...

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου

Στα χέρια της ηθοποιού, σκηνοθέτη και ενδυματολόγου Ελένης Καραμούζη περνά το ιστορικό πειραματικό θέατρο της Πάτρας «Λιθογραφείον» από τη νέα σεζόν. Πιστό στη βιομηχανική αισθητική του χώρου που καταργεί τα όρια μεταξύ σκηνής και πλατείας, το θέατρο μετεξελίσσεται σε έναν ανοιχτό πολυχώρο τέχνης που θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων μετακλήσεις και νέες παραγωγές, παραστάσεις θεάτρου και χορού, εκθέσεις, σεμινάρια, κινηματογραφικές προβολές, θέατρο για εφήβους και παιδιά, συναυλίες και εγκαταστάσεις.

Το φουαγιέ θα μένει πάντα ανοιχτό λειτουργώντας ως αναγνωστήριο–ησυχαστήριο και προσφέροντας καφέ, κρασί και σνακ. Μαρία Αιγινίτου, Ιώ Βουλγαράκη, Φάνης Δίπλας, Μανώλης Δούνιας, Ηλίας Κουνέλας, Χριστίνα Μαξούρη, Δημήτρης Μπογδάνος, Άντζελα Μπρούσκου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μαρία Ξανθοπουλίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Βάλια Παπαχρήστου, Μαρία Πρωτοπαπά, Παναγιώτης Φαφούτης, Θανάσης Χαλκιάς και Χάρης Χαραλάμπους είναι μόνο μερικά από τα ονόματα των καλλιτεχνών που πρόκειται να δημιουργήσουν στους χώρους του θεάτρου την ερχόμενη σεζόν.

 

 

Ελένη Καραμούζη: Η Πατρινή που συνδύασε το θέατρο με τα ρούχα μιλάει στο thebest.gr

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Θεάτρου για τη σεζόν 2018 – 2019 θα ανακοινωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου με ένα ανοιχτό πάρτι στους χώρους του «Λιθογραφείου». Το «Θέατρο Λιθογραφείον» βρίσκεται σήμερα στον αριθμό 172Β της οδού Μαιζώνος στην Πάτρα, σε ένα κτίριο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου, κατέχοντας ξεχωριστή θέση στη μεγάλη ιστορία του αστικoύ τοπίου της περιοχής.

Κατασκευάστηκε το 1939, για να στεγάσει έως και το 1975, τις τυπογραφικές ανάγκες του περίφημου «Τυπογραφείου της οικογένειας Διακίδη», ιδιοκτησία του ξακουστού ευεργέτη, λιθογράφου και ολυμπιονίκη της Μεσολυμπιάδας της Αθήνας το 1906 στο άλμα εις ύψος, Θεμιστοκλή Διακίδη. Ο χώρος μετατράπηκε για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή το 2000 από την θεατρική ομάδα «Βιομηχανική» του Φάνη Δίπλα.

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight