Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το πιο μικρό δώρο με την μεγαλύτερη αξία

Το πιο μικρό δώρο με την μεγαλύτερη αξία

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΑΡΑΚΗ

Είναι ένα δώρο, ότι πιο «φθηνό» μας έχουν δώσει, είναι το χαμόγελο μας. Όμως λόγω τον συνθηκών που επικρατούν στην καθημερινότητα μας το έχουμε ξεχάσει. Βγαίνουμε έξω από το σπίτι μας, είμαστε κατσούφηδες. Ζούμε μέσα στο σπίτι μας πάλι μέσα στη θλίψη.

Η φράση που στις δυσκολίες μπορεί να μας απαλύνει τον πόνο είναι μόνο τρεις λέξεις, «όλα θα περάσουν». Δυστυχώς κάνεις δεν μας έχει μάθει να αντιδρούμε με αυτό τον τρόπο στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Αυτή η μικρή φράση είναι πιο θαυματουργό γιατρικό. Μας δίνει κουράγιο υπενθυμίζοντας μας πως όλα με τον καιρό περνάνε, άλλα θέλουν πολύ λιγότερο και άλλα θέλουν περισσότερο χρόνο, όμως όλα κάποτε τελειώνουν.

Εάν φορέσουμε το υπέροχο χαμόγελο μας και αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μαζί του τότε θα δούμε πως είναι πραγματικά αδύνατο κάτι να μας σταματήσει και να μας βγάλει από την τροχιά μας. Το χαμόγελο είναι δώρο, είναι ο πιο αγνός τρόπος να δείξουμε την δύναμη μας και την πίστη μας με ότι έρθουμε αντιμέτωποι στη ζωή μας. Το χαμόγελο διαλύει τους εχθρούς και καταστρέφει τα τοίχοι της στεναχώριας.

Τα συναισθήματα του πόνου και της δυστυχίας, το άγχος και το στρες που μας καταβάλουν δεν μας βοηθούν να κάνουμε το επόμενο βήμα στη ζωής μας. Τα άσχημα συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια διότι δεν υπάρχει κάτι να τα κρατάει και να τα εμποδίζει να ανέβουν, το χαμόγελο, μας προστατεύει από όλα αυτά.

Αυτή η μικρή κίνηση του στόματος έχει την δύναμη να κρατήσει ή ακόμα και να εξαφανίσει όλα αυτά που μας στεναχωρούν και μας εμποδίζουν. Ποτέ τίποτα δεν δημιουργήθηκε χωρίς ο δημιουργός του να κοπιάσει, να πονέσει και να στεναχωρηθεί. Όμως όταν έβαλε πάλι το χαμόγελο του κατάφερε να τελειώσει την δημιουργία του.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε χαρούμενοι, να κάνουμε σωστές και θετικές σκέψεις για τον εαυτό μας και για αυτά που θα μας συμβούν. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας. Το άγχος, η πίεση, το στρες, η στεναχώρια και η θλίψη δεν βοηθάνε ποτέ για να καταφέρουμε να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες μας, αντιθέτως κάνουν κακό στον οργανισμό μας.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε συνήθειες, έχουμε όλα τα ψυχικά και σωματικά εφόδια για να το κάνουμε και να τα καταφέρουμε να βγούμε νικητές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις