Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Τάξεις σχολείου θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο Δημαρχείο

Δυτική Ελλάδα: Τάξεις σχολείου θα φιλοξε...

Στην Φιγαλεία

Την μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας από 4/Θέσιο σε 6/θέσιο υπέγραψαν πριν λίγες μέρες οι αρμόδιες αρχές εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας καθώς και οι περιφερειακές αρχές, καθώς είναι το μοναδικό σχολείο στο Νομό Ηλείας που παρουσιάζει συνεχόμενη αύξηση μαθητών τα τελευταία 4 χρόνια. Έτσι λοιπόν ως 6/Θέσιο πλέον θα λειτουργεί με 6 δασκάλους ενώ για τα ειδικά μαθήματα (γυμναστική, αγγλικά, θεατρικά) υπολογίζεται να έρθουν άλλοι 2-3 με σκοπό να συμπληρώσουν τα ωράρια του σχολείου.

 

Πρόβλημα με την στέγαση του νηπιαγωγείου

Σοβαρό πρόβλημα όμως έχει προκύψει με τη στέγαση του Νηπιαγωγείου καθώς ως 6/Θέσιο πλέον είναι αναγκαία η χρήση της αίθουσας του σχολείου που φιλοξενεί το Νηπιαγωγείο από το Δημοτικό Σχολείο για τη στέγαση μιας τάξης. Ωστόσο στο τραπέζι της μετε-στέγασης σαν προσωρινή λύση ο Δήμαρχος Νίκος Φάμελος, προτείνει να μεταφερθεί μια τάξη στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Δημαρχείο Φιγαλείας, ενώ όσο αφορά το πρώην Δημοτικό Σχολείο Φασκομηλιάς αναμένεται εκεί να μεταφερθεί ο νέος Παιδικός Σταθμός.

Ωστόσο, υπάρχει και η αίθουσα του υπάρχων παιδικού σταθμού που έχει κλείσει στο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου. Πιθανότερη προσωρινή λύση η στέγαση μιας αίθουσας στο Δημαρχείο Φιγαλείας αναφέρουν πηγές του σχολείου.

Επίσης η πρόταση του Δημοτικού Σχολείου για μεταφορά μιας λυόμενης αίθουσας δεν είναι εφικτή λόγο αδυναμίας μεταφοράς στο χώρο του σχολείου. Τέλος, όσο αφορά το Νηπιαγωγείο, παραμένει προϊσταμένη η Ιωάννα Κριτσέλη από τη Φασκομηλιά ενώ αναμένεται να γίνει συντήρηση του χώρου μετά από πρόταση του Δημάρχου Νίκου Φάμελου ώστε να φιλοξενήσει μέχρι νέας απόφασης τα 15 περίπου παιδιά.

 

Πηγή: Φιγαλείαnews24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις