Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε η συναυλία του Μ. Πλέσσα μαζί με την φωνή της Μεσογείου, Κλαούντια Ντελμέρ & τον Παναγιώτη Πετράκη

Απόψε η συναυλία του Μ. Πλέσσα μαζί με τ...

Στο 37ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ - Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 και 15 ευρώ

Αμέσως μετά το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2018 που το 37οΦεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ θα φιλοξενήσει στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με τη ματιά του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια, το Φεστιβάλ που ίδρυσε ο αξέχαστος Ανδρέας Δ. Ανδριόπουλος θα χαρίσει στο κοινό μία συναυλία του σπουδαίου, βετεράνου μας μουσικού δημιουργού και με ρίζες από την Πάτρα, Μίμη Πλέσσα. Η εξ’ αναβολής συναυλία που αρχικά ήταν να γίνει στις 27/8, μετατέθηκε τελικά για την προσεχή Τετάρτη 19/9 στις 21.30 στο Αρχαίο Ωδείο. Μαζί του ο Μίμης Πλέσσας που θα μας φέρει «Μια Θάλασσα τραγούδια» όπως είναι και ο τίτλος της συναυλίας, θα έχει δύο ξεχωριστούς ερμηνευτές με βάση τους το λυρικό τραγούδι, την πολιτογραφημένη πλέον Μεσσήνια Κλαούντια Ντελμέρ και τον ηθοποιό και ερμηνευτή Παναγιώτη Πετράκη.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο πολιτιστικός σύμβουλος και επικεφαλής του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 12 ευρώ και στο ταμείο το βράδυ της συναυλίας, 15 ευρώ.

Η Κλαούντια Ντελμέρ είναι πράγματι μία ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη. Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακήςπριν λίγο καιρό είχε πει στην Έρη Βαρδάκη πως νιώθει μία σωστή πολίτης του κόσμου και για την ακρίβεια μία πολίτης της Μεσσηνίας. Με μητέρα Πολωνή και πατέρα Ιταλό η Κλαούντια Ντελμέρ μεγάλωσε στη Μαδρίτη, για να μετακομίσει αργότερα στη Νέα Υόρκη όπου και σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Μannes College of Music και έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα. Από το 2010 ζει μόνιμα στην Πελοπόννησο, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας με τον Έλληνα σύζυγό της, τον εικονογράφο Λαυρέντη Χωραΐτη και εκεί μεγαλώνει τα τέσσερα παιδιά της.

Στην Πελοπόννησο μάλιστα διοργάνωσε το φετινό καλοκαίρι ένα αφιέρωμα στον στιχουργό Μιχάλη Γκανά και συμμετείχε σε συναυλία-αφιέρωμα στην σπουδαία στιχουργό μας Λίνα Νικολακοπούλου.

Η Κλαούντια Ντελμέρ έβγαλε το 2002 τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Ainola», με τη μουσική να υπογράφουν ο Βαγγέλης Φάμπας και ο Νίκος Ξυδάκης, σε Ιταλικούς στίχους δικούς της και ελληνικούς του Μιχάλη Μπουρμπούλη.

Ακολούθησε ο δίσκος «La Mar – Δρόμοι της θάλασσας» με τον Μίμη Πλέσσα το 2008, χρονιά που γνωρίστηκαν και πρωτοσυνεργάστηκαν. Όπως εκμυστηρεύθηκε η ίδια στο "Βήμα της Κυριακής", «πλησίασα τον Μίμη Πλεσσα η ίδια. Ήταν πολύ δοτικός, ένας αιώνιος έφηβος. Ήθελα να κάνω έναν κύκλο τραγουδιών για τη θάλασσα μέσα από ισπανικά και ελληνικά ποιήματα και δέχτηκε να τα μελοποιήσει».

Λόγω της μητρότητας και της ανάγκης να αφοσιωθεί στο μεγάλωμα των παιδιών της, η Κλαούντια Ντελμέρ αναγκάστηκε για ένα χρονικό διάστημα να απέχει καλλιτεχνικά. Τον περασμένο χειμώνα και την άνοιξη ωστόσο επανήλθε και πραγματοποίησε εμφανίσεις με τον τραγουδοποιό Θοδωρή Κοτονιά. Επίσης πέρα από τη συνεργασία της με τον Μίμη Πλέσσα και τον Αντώνη Κορωναίο, έκανε μαζί με τους Mottet στις 25 Αυγούστου στη Μαραθόπολη της Μεσσηνίας και στις 26 Αυγούστου στην Αρχαία Ολυμπία συναυλίες με τίτλο «Στον ίσκιο της ελιάς», με δικά της τραγούδια και μελωδίες της Μεσογείου.

Να προσθέσουμε πως ο Μίμης Πλέσσας που είναι και επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα χημείας, συνθέτοντας τα τραγούδια του αποκλειστικά για πιάνο θα παρουσιάσει στο κοινό ένα σχήμα λιτό, δίνοντας προτεραιότητα όπως ο ίδιος λέει, στην απλότητα της πρώτης του έμπνευσης. Με τις φωνές της Κλαούντια Ντελμέρ & του Παναγιώτη Πετράκη που αντικαθιστά τον Αντώνη Κορωναίο, το Πατρινό κοινό αναμένεται να απολαύσει λατρεμένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα όπως το «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Ποιος το ξέρει», «Όλα δικά σου», «Χίλιες βραδιές», «Έκλαψα χτες», «Άναψε καινούριο μου φεγγάρι», και τόσα άλλα. Αποκορύφωμα της συναυλίας θα είναι η παρουσίαση ανέκδοτων καινούριων τραγουδιών του συνθέτη γραμμένα το 2017 για την Klaudia Delmer.

Εισιτήρια προπωλούνται στο θέατρο Λιθογραφείον, στο κατάστημα Dur στη Βότσα 30, στη Γωνιά του Βιβλίου στην Αγ. Νικολάου 32, στο Music Station στην Ρ. Φεραίου 34 και στο Discover στην Βούρβαχη 3 και Κορίνθου καθώς και στο Αρχαίο Ωδείο τη βραδιά της συναυλίας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture