Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την 1η Νοεμβρίου θα δούμε στην Ελλάδα το πολυαναμενόμενο «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο

Την 1η Νοεμβρίου θα δούμε στην Ελλάδα το...

Παίζουν η Ντακότα Τζόνσον και η Τίλντα Σουίντον

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται από τους σινεφίλ και της χώρας μας, το φιλμ με στοιχεία τρόμου, «Suspiria» που έχει σκηνοθετήσει ο 47χρονος δημιουργός από το Παλέρμο Luca Guadagnino που μας συγκίνησε την περασμένη σαιζόν με το «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομα σου» με τους Τιμοτέ Σαλαμέ και Άρμι Χάμερ. Τώρα με το «Suspiria» σε σενάριο David Kajganich που έκανε την θεαματική και πολυσυζητημένη πρεμιέρα του στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας την 1η Σεπτεμβρίου 2018, ο Γκουαντανίνο αναμένεται να «προβοκάρει» και να εντυπωσιάσει & πάλι το κοινό. Στη χώρα μας το συγκεκριμένο φιλμ επίκειται να κάνει πρεμιέρα την 1η Νοεμβρίου 2018, λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα του στη Βόρειο Αμερική όπου θα βγει στις 26 Οκτωβρίου.

Ήδη τα πλάνα με την Ντακότα Τζόνσον που είχε συνεργαστεί με τον Γκουαντανίνο και στο «A Bigger Splash» το 2015 (το είχαμε δει στην Πάτρα από την Κινηματογραφική Λέσχη) να χορεύει φορώντας κάτι κόκκινα σχοινιά έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Εκτός της Dakota Johnson, παίζουν η Tilda Swinton, που εξελίσσεται σε μούσα του Γκουαντανίνο, η Mia Goth, και οι Lutz Ebersdorf, Jessica Harper και η Chloë Grace Moretz. Η Jessica Harper, που πρωταγωνιστούσε στο πρωτότυπο φιλμ του ’77 που είχε γυρίσει ο Ντάριο Αρτζέντο, εμφανίζεται και στη νέα ταινία σ’ ένα διαφορετικό ρόλο.

Το στόρι διαδραματίζεται στο Βερολίνο της δεκαετίας του ’70 όταν μία νεαρή Αμερικανίδα χορεύτρια φτάνει εκεί σε μία σχολή χορού μεγάλου κύρους και φήμης για να αρχίσει να ανακαλύπτει ότι πίσω από τη σχολή κρύβεται ένα δίκτυο μαγισσών! Κάποια στιγμή παλιότερα είχε ακουστεί πως τη νέα ταινία θα γύριζε ο David Gordon Green αλλά τελικά το όλο σχέδιο κατέληξε στον Λούκα Γκουαντανίνο με την έντονη ερωτική ματιά.

Η ταινία βγαίνει από την Amazon Studios στις 26/10 σε περιορισμένη αρχικά διανομή στη Βόρειο Αμερική σε Los Angeles & Nέα Υόρκη. Σε περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ θα απλωθεί από τις 2/11/2018 και μετά.

Αναμένεται να δούμε την ταινία και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture