Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η remastered κόπια της «Λίστας του Σίντλερ» τον Δεκέμβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η remastered κόπια της «Λίστας του Σίντλ...

Το φιλμ είχε τιμηθεί στην απονομή του 1994 με 7 Όσκαρ

Για τις καινούργιες γενιές των κινηματογραφόφιλων, το στούντιο της Universal Pictures θα διανείμει από τον Δεκέμβριο την remastered βερσιόν μιας από τις πιο εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών, της ταινίας «Η Λίστα του Σίντλερ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Από τις 7 Δεκεμβρίου, σε επιλεγμένες αίθουσες σε ΗΠΑ και Καναδά, και στις αρχές του επόμενου χρόνου και σε αίθουσες σε όλον τον κόσμο, θα προβληθεί βερσιόν 4K Dolby Cinema και βερσιόν Dolby Atmos, για να τιμηθεί η 25η επέτειος της ταινίας.

Η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα το 1993, ήταν μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία (έσοδα 19 φορές ο προϋπολογισμός της), και σάρωσε στην απονομή των βραβείων της Ακαδημίας, κερδίζοντας επτά Όσκαρ. Το 2004, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου την επέλεξε για το National Film Registry και το 2007 το American Film Institute την κατέταξε όγδοη στις 100 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών. Το σενάριό της, από τον Στέφεν Ζίλιαν, βασίζεται στο μυθιστόρημα «Η Κιβωτός του Σίντλερ» του Αυστραλού συγγραφέα Τόμας Κενίλι.

Πηγή: ΑΠΕ

Ενδεχομένως να δούμε και πάλι το φιλμ και στην Ελλάδα & στην Πάτρα. Στην "Λίστα του Σίντλερ" πρωταγωνιστούν ο Λίαμ Νίσον και ο Ρέιφ Φάινς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture